[A6 C5 ] Odnowa lamp - przednich.
to zalezymisiekA6 pisze:To sama pasta Tempo wystarczy żeby był jakis efekt? Srednio mi się uśmiecha rozklejac lampy w piekarniku
Pozdro
jesli masz lampy zjechane tylko z zewnatrz to wtedy tak a jesli tak jak w moim przypadkui rowniez w srodku maja jakies slady zuzycia to niestety musisz sie p0obawic w ich rozklejenie
Naprawde nie trwa to dlugo i nie ma przy tym jakiejs wikeszej zabawy wiec mysle ze warto
Hej, do czego ta pasta TEMPO jest przeznaczona?! W sensie w jakiego rodzaju sklepie mam jej szukać?! Mam z zewnętrznej strony w górnej części takie szare rysy, myslicie że tą pastą zejdzie?!
Na co uważać przy montażu aby lampki nie parowały jak koledze który wcześniej to opisał. Tak żebym nie msuiał od nowa wszytskiego rozbierać
I 3 rzecz, mam pękniete jedna trzymanie górne reflektora - czym mam je skleić?! Pękło na pół, została część która ma dziure na śrube a druga została przy reflektorze
Na co uważać przy montażu aby lampki nie parowały jak koledze który wcześniej to opisał. Tak żebym nie msuiał od nowa wszytskiego rozbierać

I 3 rzecz, mam pękniete jedna trzymanie górne reflektora - czym mam je skleić?! Pękło na pół, została część która ma dziure na śrube a druga została przy reflektorze

Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
siemion, tak zwykly silikon ci wystarczy
kolega26, o to sie nie martw
musisz tylko wziasc papier o gramaturze 2000 ma sa koniec albo nawet 2500 jak znajdziesz
wiele osob boi sie wlasnie ze cos sie stanie
na poczatek mozesz uzuyc 1000 a pozniej 2000 lub 2500 pozenij pasta scierna a na sam koniec jakies mleczko polerskie
efekt napewno bedzie bardz dobry jak odpowiednio wszystko zrobis
zpo samym papierze lampa bedzie wygladac tragicznie wiec zby cie to nie przestraszylo za bardzo
Pasta usunie niemal wszystko
kolega26, o to sie nie martw
musisz tylko wziasc papier o gramaturze 2000 ma sa koniec albo nawet 2500 jak znajdziesz
wiele osob boi sie wlasnie ze cos sie stanie
na poczatek mozesz uzuyc 1000 a pozniej 2000 lub 2500 pozenij pasta scierna a na sam koniec jakies mleczko polerskie
efekt napewno bedzie bardz dobry jak odpowiednio wszystko zrobis
zpo samym papierze lampa bedzie wygladac tragicznie wiec zby cie to nie przestraszylo za bardzo
Pasta usunie niemal wszystko
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7
Bardzo dobrze ta renowacja wyszła Wam
Ja na szczęście w swojej nie mam tego problemu i na razie wyglądają jak nówki 8-)
Zobaczymy jak będzie dalej - ale opis jest ciekawy i dokładny więc za to duży plus :!:
------------
Tak na marginesie:
<b>Slavi16</b>
Masz podpis że uzupełniamy profile - obowiązkowo podpis i avatar, lecz niestety nie da rady bo cały czas wyskakują jakieś błędy, że zdjęcie za duże itd..
A próbowałem już różne rozmiary i nawet 76x76 12KB i nadal za duże..
Pozdrawiam!

Ja na szczęście w swojej nie mam tego problemu i na razie wyglądają jak nówki 8-)
Zobaczymy jak będzie dalej - ale opis jest ciekawy i dokładny więc za to duży plus :!:
------------
Tak na marginesie:
<b>Slavi16</b>
Masz podpis że uzupełniamy profile - obowiązkowo podpis i avatar, lecz niestety nie da rady bo cały czas wyskakują jakieś błędy, że zdjęcie za duże itd..
A próbowałem już różne rozmiary i nawet 76x76 12KB i nadal za duże..

Pozdrawiam!

- poldektm
- Forum Audi A6 / A7
I ja podjalem sie zadania. Poswiecilem ze 3 godziny. Wymontowalem, rozdzielilem klosz od calej reszty lampy i zabralem sie tylko i wylacznie za sam klosz. Nie dotykalem sie do reszty. Na poczatek mleczko i ciepla woda i z grubsza wymylem klosze. Pozniej polerka tylko zewnetrzej czesci klosza pasta TEMPO, ktora kupilem w motoryzacyjnym z 9 zeta. Roznica jest, ale wciaz nie jestem w pelni zadowolony. Nie zaryzykowalem z papierem sciernym i efekt oceniam na dostateczny. Nadal widac na kloszu slady zniszczenia i nieladne smugi. Myslalem uzyc nawet wiertarki z odpowidnia koncowka do polerowania, ale zrezygnowalem i skleilem zwyklym bezbarwnym silikonem. Na pewno jest lepiej, ale szalu nie ma.
A trzeba było. Ja użyłem papieru 1500 nastepnie 2000 i na końcu 2500. Szlifowanie papierem należy przeprowadzić zdecydowanie, po pierszym szlifie szybka musi być biała. Nastepnie pasta tempo, tarcza polerska z futerkiem i polerowanie do uzyskania szybki jak nowej. Na sam koniec dopieściłem lampę używając pasty do felg aluminiowych o mniejszej ścieralności niż tempo. Muszę powiedzić że efekt końcowy powalił mnie na kolana, lampa wygląda jak nowa.poldektm pisze:Nie zaryzykowalem z papierem sciernym i efekt oceniam na dostateczny.
Kończąc, chciałem podziękować koledze Robsonowi

P.S. Sposób na piekarnik super :mrgreen: Sprawdziłem
A6C6 3.0 TDI Quattro
- poldektm
- Forum Audi A6 / A7
Kupilem odpowiedni papier, tarcze z futerkiem i zabralem sie do roboty. Zeszlo mi cale piatkowe popoludnie, ale lampy rzeczywiscie jak nowe. Teraz jestem zadowolony :mrgreen: i dzieki wielkie za wskazowki.
Tylko przez te demontaze i montaze lamp chyba cos spitolilem, bo nie dziala ustawianie swiatel, tzn slychac jak pracuja silniczki, ale swiatla stoja w miejscu :?: ani w gore, ani w dol :?:
Tylko przez te demontaze i montaze lamp chyba cos spitolilem, bo nie dziala ustawianie swiatel, tzn slychac jak pracuja silniczki, ale swiatla stoja w miejscu :?: ani w gore, ani w dol :?:
Cholera panowie, proszę o wyrok.
Na zdjęciach widać moje zapieprzone lampy. Są one z kleju - w anglika przykleja się specjalnie soczewki by na europejskich drogach nie biły po oczach. Efekt jak na foto.
Czy uda mi się to spolerować? Czy od razu kupić nowe lampki?
Prosze o pomoc.
http://www.aukcjoner.pl/gallery/001188804-.html#I1
Na zdjęciach widać moje zapieprzone lampy. Są one z kleju - w anglika przykleja się specjalnie soczewki by na europejskich drogach nie biły po oczach. Efekt jak na foto.
Czy uda mi się to spolerować? Czy od razu kupić nowe lampki?
Prosze o pomoc.

http://www.aukcjoner.pl/gallery/001188804-.html#I1
usunieto pkt regulaminu 29
Akcesoria
Akcesoria
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2003
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
nie wiem czy to spolerujesz i nie wiem po co naklejaja te naklejki jak w lampie jest regulacja
:?:

Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 16:29 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
Full Led i Full Led Matrix A6Klub.PL / A7Klub.PL