[A6 C6] regulacja temperatury w C6
[A6 C6] regulacja temperatury w C6
Witam mam problem w C6 z temperaturą po ustawieni np. 20 stopni przez jaiś czas jest ok
Po przejechani kilku kilometrów zaczyna grzać bardzo gorącym powietrzem od strony kierowcy a od pasażera letnim.
Próbowałem w trakcie zmniejszyć ustawienie po stronie kierowcy na max zimne ale dmucha dalej gorącym dopiero po nastawieniu na max gorące i powrocie na zimne zaczyna dmuchać zimnym a po stronie pasażera każde nastawienie wydaje się być w pożądku
Co moż być przyczyną (ustawienia Auto czy jaki kolwiek inny nadmuch to samo)
Po przejechani kilku kilometrów zaczyna grzać bardzo gorącym powietrzem od strony kierowcy a od pasażera letnim.
Próbowałem w trakcie zmniejszyć ustawienie po stronie kierowcy na max zimne ale dmucha dalej gorącym dopiero po nastawieniu na max gorące i powrocie na zimne zaczyna dmuchać zimnym a po stronie pasażera każde nastawienie wydaje się być w pożądku
Co moż być przyczyną (ustawienia Auto czy jaki kolwiek inny nadmuch to samo)
U mnie chlopaki to samo ... duze klopoty sprawilo mi to latem przy wyjezdzie na poludnie Europy , zalaczanie klimy nawet nie pomagalo ... jakby jakis zwis klimy.
Pozniej ustawiajac kilka razy klimatronik na max i min ... wrocilem do 22C i przestalo ... nie wiem tez czy na przywrocenie poprawnego dzialania nie wplynelo moze wylaczenie (OFF) w MMI tzw. additional heater . ( co zabawne w serwisie Groblewski w Gdansku nie wiedza co to jest ... koles mi wkrecal bajki o webasto ).
Co ciekawe ten "wrzatek" leci tylko z lewego nawiewu przedniego kierowcy
? :?:
Pozniej ustawiajac kilka razy klimatronik na max i min ... wrocilem do 22C i przestalo ... nie wiem tez czy na przywrocenie poprawnego dzialania nie wplynelo moze wylaczenie (OFF) w MMI tzw. additional heater . ( co zabawne w serwisie Groblewski w Gdansku nie wiedza co to jest ... koles mi wkrecal bajki o webasto ).
Co ciekawe ten "wrzatek" leci tylko z lewego nawiewu przedniego kierowcy

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam u mnie identyczny problem po lewej stronie( od kierowcy) dmucha gorące powietrze niezależnie od ustawień klimy.Zaóważyłem , że po przekręceniu klimy na minimalną tęperature i wyłączeniu a następnie uruchomieniu auta leci dopiero zimne powietrze, lecz gdy tylko ruszę pokrętłem temperatury problem wraca. W AUDI powiedzieli że najprawdopodobniej sterownik klimy do wymiany (ale czy napewno?)
- Tomas S-line
- Forum Audi A6 / A7
Proponuję uaktualnić oprogramowanie MMI (szczególnie jeżeli macie High) - było w nim parę błędów obsługi klimatyzacji, na standardowym serwisie w ASO powinni za friko upgrade'nąć.
U mnie wszystko w jak najlepszym porządku, mam klimę deluxe.
"Auxiliary heater" to ogrzewanie elektryczne. Coś jak webasto tylko webasto używa paliwa, a to ogrzewanie używa elektryki. Jest dość słabe, ale dzięki niemu można w kilkadziesiąt sekund po uruchomieniu silnika odmrozić przednią szybę i już można jechać
Z punktu widzenia mojej ÂŻoneczki ma też inne zalety - nigdy nie wieje bardzo zimnym powietrzem, jedynie po uruchomieniu auta "przedmuchuje" kanały lodowatym powietrzem (z kanałów) i już leci letnie (nie do końca ciepłe) powietrze. Szczególnie można to poczuć na nogach
U mnie wszystko w jak najlepszym porządku, mam klimę deluxe.
"Auxiliary heater" to ogrzewanie elektryczne. Coś jak webasto tylko webasto używa paliwa, a to ogrzewanie używa elektryki. Jest dość słabe, ale dzięki niemu można w kilkadziesiąt sekund po uruchomieniu silnika odmrozić przednią szybę i już można jechać

Z punktu widzenia mojej ÂŻoneczki ma też inne zalety - nigdy nie wieje bardzo zimnym powietrzem, jedynie po uruchomieniu auta "przedmuchuje" kanały lodowatym powietrzem (z kanałów) i już leci letnie (nie do końca ciepłe) powietrze. Szczególnie można to poczuć na nogach

sebbie
Code so clean you could eat off it!
Code so clean you could eat off it!
Masz racje ale skoro na zewnatrz jest 27 stopni a w samochodzie 35 to dla czego z centalmych leci zimne (takie jakie ustawione czyli ja zrobilem na 18) a z lecie bocznych cieple a po 5 minutach wszedzie tak same.wariat_nj pisze:a czy ktos robil ustawienie climatronika?? :mrgreen: sprawdzcie jaka macie temperature ustawiona w srodkowych nadmuchach jezeli macie na zimna to gdzies musi leciec cieple powietrze zeby dogrzac do ustawionej temperatury np 20 stopni. :-D powodzonka
M.
ja tez mam na srodku ustwaione ale wkurza mnie ze przez 5 minut leci cieple bocznymi i watpie zeby to bylo normalne, Audi nie znalazlo nic w log errorFunosek pisze:Ja na środkowych mam po środku ustawioną![]()
No to u Ciebie jest inaczej. Bo u mnie z bocznych leci tylko delikatnie cieplejsze, ale nadal chłodne
M.
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
mialem ten sam problem i wyczyscilem w koncu te cylinderki, robota na 10-15 min.
Zobacz ten post -a6-c6-temperatura-c6-vt5656.htm rowniez tam wstawilem zdjecie. Mysle ze pomoze jak narazie od 2 tyg nie grzeje mi sie.
Zobacz ten post -a6-c6-temperatura-c6-vt5656.htm rowniez tam wstawilem zdjecie. Mysle ze pomoze jak narazie od 2 tyg nie grzeje mi sie.