Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c6] Mmi basic a dodatkowe źródło.

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
Hohe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c6] Mmi basic a dodatkowe źródło.

Post autor: Hohe » 21 maja 2009, 10:24

Witam szanowne grono.

Posiadam w swoim C6 MMI wersja basic. O ile zdążyłem znaleźć w sieci, napęd cd umieszczony w schowku jest jednocześnie tunerem radiowym. Nie wiem natomiast czy znajduje się tam również wzmacniacz. Dochodzą tam dwie anteny, dwa światłowody i duża kostka przewodów. Chciałbym dołożyć do tego czytnik/dock do iPoda (oryginalny VW). Podłącza się go w miejsce zmieniarki. I tutaj tkwi mój problem, jak to zrobić? Czy powinien być podłączony do cz/tunera czy do kostki, która do niego wchodzi? A jeśli już, to do którego przewodu? Ma ktoś doświadczenie albo pomysł?

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 21 maja 2009, 21:31

doświadczenie ma kobra7, albo dkg z akp.
Pomysł może mieć każdy... nawet ja :lol:
Tak na pierwszy, drugi trzeci rzut oka "na sytuację" - ten interfejs do ipoda albo będzie miał wejście/wyjście optyczne albo nie będzie działał z system w Audi...
Do kostki (jeśli ma te we/wy optyczne) trza pewnie podłączyć plus i masę (bo działać ni chu chu nie będzie...), może can l i h i może coś z J523 (sterownik MMI)...

a co tam w tej kosteczce do wyboru jest? ;-)

Hohe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hohe » 22 maja 2009, 01:02

Z modułu iPoda wychodzi tylko jedna kostka. Załączam fotki mojego cd/tunera i nie moje zdjęcie iPodowego docka, którego posiadam. Może to coś pomoże.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 22 maja 2009, 07:34

:-/
jeśli adapter ipoda nie ma wejść/wyjść optycznych to raczej nie będzie toto działać z MMI z MOST (czyli w naszych samochodach...).... i jest to raczej do systemu z A6 C5 (jeśli faktycznie jest na tym znaczek audi).

poniżej pinout "kostki" którą pokazałeś od cd/radia/wzm... "można" tam wziąć pod uwagę przy podłączaniu czegokolwiek grającego piny ea/r , ea/l, ae/g (lewy, prawy, masa)... szanse jednak na to żeby działało i było widoczne z poziomu MMI - praktycznie zerowe :-?

pozdr
_TMr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja