Witam szanowne grono.
Posiadam w swoim C6 MMI wersja basic. O ile zdążyłem znaleźć w sieci, napęd cd umieszczony w schowku jest jednocześnie tunerem radiowym. Nie wiem natomiast czy znajduje się tam również wzmacniacz. Dochodzą tam dwie anteny, dwa światłowody i duża kostka przewodów. Chciałbym dołożyć do tego czytnik/dock do iPoda (oryginalny VW). Podłącza się go w miejsce zmieniarki. I tutaj tkwi mój problem, jak to zrobić? Czy powinien być podłączony do cz/tunera czy do kostki, która do niego wchodzi? A jeśli już, to do którego przewodu? Ma ktoś doświadczenie albo pomysł?
[a6 c6] Mmi basic a dodatkowe źródło.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
doświadczenie ma kobra7, albo dkg z akp.
Pomysł może mieć każdy... nawet ja :lol:
Tak na pierwszy, drugi trzeci rzut oka "na sytuację" - ten interfejs do ipoda albo będzie miał wejście/wyjście optyczne albo nie będzie działał z system w Audi...
Do kostki (jeśli ma te we/wy optyczne) trza pewnie podłączyć plus i masę (bo działać ni chu chu nie będzie...), może can l i h i może coś z J523 (sterownik MMI)...
a co tam w tej kosteczce do wyboru jest?
Pomysł może mieć każdy... nawet ja :lol:
Tak na pierwszy, drugi trzeci rzut oka "na sytuację" - ten interfejs do ipoda albo będzie miał wejście/wyjście optyczne albo nie będzie działał z system w Audi...
Do kostki (jeśli ma te we/wy optyczne) trza pewnie podłączyć plus i masę (bo działać ni chu chu nie będzie...), może can l i h i może coś z J523 (sterownik MMI)...
a co tam w tej kosteczce do wyboru jest?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:

jeśli adapter ipoda nie ma wejść/wyjść optycznych to raczej nie będzie toto działać z MMI z MOST (czyli w naszych samochodach...).... i jest to raczej do systemu z A6 C5 (jeśli faktycznie jest na tym znaczek audi).
poniżej pinout "kostki" którą pokazałeś od cd/radia/wzm... "można" tam wziąć pod uwagę przy podłączaniu czegokolwiek grającego piny ea/r , ea/l, ae/g (lewy, prawy, masa)... szanse jednak na to żeby działało i było widoczne z poziomu MMI - praktycznie zerowe :-?
pozdr
_TMr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.