Drodzy użytkownicy kochanych 4 kółek jeśli zalezy wam na mocy generowanej przez wasze kochane autka sprawdzcie poprawnosc dzialania systemu zwanego kolektor ssacy zmiennej dlugosci jest to sterowane podcisnieniowo i poprzez zawory elektromagnetyczne.
Sprawdzcie czy u was miechy podcisnieniowe sa w stanie poruszyc ramionami od klapy w kolektorze jesli nie to auto moze nie rozwijac pelnej mocy i mniej elastycznie pracowac zaleznie w jakim polozeniu sie zaciely.
Mysle ze informacja ciekawa zarowno dla obecnych jak i dla przyszlych posiadaczy kochanych Audiczek.
P.S. Nie wiem jak sprawa sie ma z autami o mniejszej pojemności lub w innej konfiguracji niz v8 u mnie ten system jest i jest wielce istotny warto to sprawdzic.
Pozdrawiam
[a6 s6 v8] Kolektor zmiennej długości.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Santos
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
[a6 s6 v8] Kolektor zmiennej długości.
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Santos
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Co do innych silników nie jestem pewien w 100% wydaje mi sie że w v6 też jest a u mnie sie to popsulo bylo w pozycji 50% przez to mialem nie pelne napelnienie mieszanka na wysokich obrotach wlasnie pracuje nad reanimacja tego zobaczymy co z tego bedzie bo w ostatecznosci bede musial rozpolowic kolektor ssacy a chce mi sie nie bardzo hehehehe
[ Dodano: 2009-05-21, 06:44 ]
marecki666, u mnie wlasnie jest kaszana bo to nie dziala ale odrazu dziele sie z innymi ta informacja bo to dosyc istotne jest i mysle ze niewiele osob wie co i jak z tym ma sie dziac i jak to zrobic aby dzialalo.
Ok naprawione okazalo sie ze zacielo sie w pozycji gdzies miedzy 20 a 30 % calkowitego skoku 2 dni ruszania oska poluzowane sruby i duza puszka wd40 i dziala az milo.Jak ktos potrzebuje info co i jak ze szczegolami to zapraszam.
[ Dodano: 2009-05-21, 06:44 ]
marecki666, u mnie wlasnie jest kaszana bo to nie dziala ale odrazu dziele sie z innymi ta informacja bo to dosyc istotne jest i mysle ze niewiele osob wie co i jak z tym ma sie dziac i jak to zrobic aby dzialalo.
Ok naprawione okazalo sie ze zacielo sie w pozycji gdzies miedzy 20 a 30 % calkowitego skoku 2 dni ruszania oska poluzowane sruby i duza puszka wd40 i dziala az milo.Jak ktos potrzebuje info co i jak ze szczegolami to zapraszam.
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...