[A6 C6 2.0]Lpg do 2.0 TFSI czym sie sugerować ?
[A6 C6 2.0]Lpg do 2.0 TFSI czym sie sugerować ?
Witam wszystkich Audi maniaków
Mam zamiar wstawić gaz do A6(C6) 2.0 TFSI 170ps. Nie miałem za bardzo do czynienia z autem na LPG . Jaki wybrać czym sie kierować jak bardzo wpływa to na żywotnośc silnika itp. Z góry dziekuje za wszystkie pomocne info . Pozdrawiam
Pamiętaj o prawidłowym nazywaniu tematów.
Mam zamiar wstawić gaz do A6(C6) 2.0 TFSI 170ps. Nie miałem za bardzo do czynienia z autem na LPG . Jaki wybrać czym sie kierować jak bardzo wpływa to na żywotnośc silnika itp. Z góry dziekuje za wszystkie pomocne info . Pozdrawiam
Pamiętaj o prawidłowym nazywaniu tematów.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 20:31 przez tomek3, łącznie zmieniany 1 raz.
Czegoś tu nie rozumiem ... Stać Cię na C6 a chcesz wrzucać gaz do takiego auta
i to jeszcze z 2l silnikiem ? Moje pali 13-15 l z przewaga na 15 jeżdze ok 7 tyś miesięcznie i nie narzekam... Mogłeś pomyśleć nad dieslem jak Ci na oszczędnościach zależało bo z 2.0l benzyną to i tak raczej nie poszalejesz w rajdach.
[ Dodano: 2009-05-15, 00:06 ]
P.S. Jeśli juz bardzo upierasz się na ten gaz to jest gość który zna się dokładnie na rzeczy . Montuje instalki nawet do bardzo mocnych uturbionych silników znajdziesz go tu http://www.lpg.info.pl/ a nick jego nikoś wariat . Znam gościa z rozmów jedynie gdyż we wcześniejszych autach miałem gaz i gawrantuje że sobie poradzi .

[ Dodano: 2009-05-15, 00:06 ]
P.S. Jeśli juz bardzo upierasz się na ten gaz to jest gość który zna się dokładnie na rzeczy . Montuje instalki nawet do bardzo mocnych uturbionych silników znajdziesz go tu http://www.lpg.info.pl/ a nick jego nikoś wariat . Znam gościa z rozmów jedynie gdyż we wcześniejszych autach miałem gaz i gawrantuje że sobie poradzi .
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ja Ci pomogętomek3 pisze:Mam zamiar wstawić gaz do A6(C6) 2.0 TFSI 170ps. Nie miałem za bardzo do czynienia z autem na LPG . Jaki wybrać czym sie kierować jak bardzo wpływa to na żywotnośc silnika itp. Z góry dziekuje za wszystkie pomocne info .
tu odnajdziesz odp na Twoje zastanowienie
http://lpg.info.pl/index.php
bo jak czytam te kretyńskie posty z zapytaniem "stać się na chleb, to go nie kupuj bo to wstyd, kup coś lepszego" debilizm i tyle
co ma do gatki czy to C6 czy to C7 czy C8, ja się pytam co to ma do gadania w jakim aucie jest LPG, spotyka się A8, cayenne, ML, Grandy i wiele lepsze fury niż C5-6 i jakoś to właścicielom nie przeszkadza, stając na światłach śmieją się takim ludziom w ry** którzy twierdzą, że zbyt gruba fura na LPG, jadąc o ponad połowę taniej
kolejny taki post :evil: trzeba było sobie helikopter kupićliberro pisze:Czegoś tu nie rozumiem ... Stać Cię na C6 a chcesz wrzucać gaz do takiego autai to jeszcze z 2l silnikiem ? Moje pali 13-15 l z przewaga na 15 jeżdze ok 7 tyś miesięcznie i nie narzekam... Mogłeś pomyśleć nad dieslem jak Ci na oszczędnościach zależało bo z 2.0l benzyną to i tak raczej nie poszalejesz w rajdach.
nie ma to jak rajdy, nie ma co, mamy w PL świetne nawierzchnie pod ten sport

pózniej w Uwaga pirat, "panie władzo ja naprawdę nie wiedziałem, że tak szybko jadę, to jakaś pomyłka, proszę taniej proszę" :shock:
no commentKMS pisze:Czegoś tu nie rozumiem... Stać Cię na taaaaakie auto a jeździłeś na gazie??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
tomek3, masz rację 
Jak można na czymś zaoszczędzić to dlaczego nie? Za parę lat te oszczędności będzie można np. do nowej furki dołożyć
Bo takie 1.8T niby mniejsza pojemność, kucyków też mniej a pali ponad dyszkę spokojnie
I jakoś nie dowierzam w te 6-7l w 2.0TFSI 

Jak można na czymś zaoszczędzić to dlaczego nie? Za parę lat te oszczędności będzie można np. do nowej furki dołożyć

Gdybyś jeszcze odpowiedział na to nurtujące mnie pytanieFunosek pisze:Z ciekawości zapytam - ile pali Ci ten silnik?
Bo czytałem wiele opinii na jego temat i podobno jest bardzo, ale to bardzo oszczędnyTo prawda, że da radę uzyskać spalanie na poziomie 6-7l/100km? :-P

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
nie porównuj starego 1.8T do 2.0TFSIFunosek pisze:Gdybyś jeszcze odpowiedział na to nurtujące mnie pytanieBo takie 1.8T niby mniejsza pojemność, kucyków też mniej a pali ponad dyszkę spokojnie
I jakoś nie dowierzam w te 6-7l w 2.0TFSI
mogę jedynie potwierdzić, że mój bracki dostał w audi autko zamienne (bo swoje zostawił na serwis) było to Audi TT 2.0 TFSI i przy deptaniu pali to 7L, prawdziwe dane bez ściemy
wiadomo, że niby autko lekkie, ale mówił że jej nie żałował
A co oni takiego nowego wymyslili w tym silniku ze 1.8t zrobil sie taki stary ? :-D wiadomo bezposredni wtrysk benzyny ale tak czy inaczej to benzynowy silnik turboladowany.goly191 pisze:
nie porównuj starego 1.8T do 2.0TFSI
mogę jedynie potwierdzić, że mój bracki dostał w audi autko zamienne (bo swoje zostawił na serwis) było to Audi TT 2.0 TFSI i przy deptaniu pali to 7L, prawdziwe dane bez ściemy
wiadomo, że niby autko lekkie, ale mówił że jej nie żałował
A jak ktos mi mowi ze auto 2.o tfsi przy deptaniu pali 7 litrow.. :lol: :lol:
Moze na autostradzie przy sredniej 100km/h.
Albo na biegu jalowym :mrgreen:
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
ha u mnie 280 kucoli bralo 17 l gazu nigdy wiecej nigdy mniej .... ja caly czas butuje ale gaz wyrzucilem bo byl za slaby ale przyjdzie czas niebawem ze znof zamontuje ale w zmocnionej formie:)
ja nie jestem przeciwnikiem gazu jestem za! tyle ze do tego 2.0tfsi zamontowal bym wtrysk gazu cieklego lepsza dynamika i wiecej oszczednosci. a co ma do rzeczy czy to bezposredni wtrysk czy nie? gaz i tak bedzie zamontowany na kolektorze ssacym problem bylby gdyby ktos chcial sekwencje a mial jednopunkta albo gaznikowca:)
ja nie jestem przeciwnikiem gazu jestem za! tyle ze do tego 2.0tfsi zamontowal bym wtrysk gazu cieklego lepsza dynamika i wiecej oszczednosci. a co ma do rzeczy czy to bezposredni wtrysk czy nie? gaz i tak bedzie zamontowany na kolektorze ssacym problem bylby gdyby ktos chcial sekwencje a mial jednopunkta albo gaznikowca:)
a8team.pl to też dobre.