Mianowicie mam dwa problemy:
1.Od kilku tygodni temperatura zewnętrzna na wyświetlaczy jest zaniżona, tzn. kiedy na dworze jest około 20st. To na wyświetlaczu mam 4,5st, ale od kilku dni temperatura spadła nawet do -15st(na wyświetlaczu) kiedy na dworze było 26st.
Byłem z tym u elektryka i dowiedziałem się, że czujniki temperatur zewnętrznych się nie psują i że trzeba wykręcić zegary odłączyć kostkę, przeczyścić ją i będzie wszystko ok. No, niestety tak zrobiłem, ale nic to nie dało. Czujnik jest na swoim miejscu, nic się nie urwało ani nie przetarło.
Ale największy problem jest z tym, że kiedy temperatura jest poniżej 5 st. Na plusie to climatronic się nie władcza tylko nawiew. Elektryk podłączył komputer i nic, żadnego błędu nie pokazało.
Tak, że już nie wiem, co zrobić, zastanawiałem się nad całkowitym odłączeniem tego ekraniku, ale nie wiem czy Klima w ogóle się włączy.
Ps. Sprawdziłem to, po odłączeniu wtyczki z tyłu zegarów klima dalej się nie załącza tylko nawiew.....
2.Podczas jazdy, ale wolnej, z przodu dochodzą odgłosy takiego dziwnego drżenia, ciężko wybadać czy z lewej czy z prawej.
Pojechałem z tym na dwie stacje diagnostyczne, auto zostało „wyszarpane” na wszystkie strony i nic nie było słychać. Wtedy udałem się do znajomego mechanika, który wybadał, że dwa górne prawe wahacze są do wymiany i to powinno być to, ale niestety to nie to. Wahacze wymienione, teraz kupiłem sportowe zawieszenie (komplet amory i sprężyny) i mam nadzieję, że kiedy je wsadzę do auta to przy okazji wymienię osłony i odboje amorów to problem zniknie.
Chciałem tylko dodać, że na stacjach diagnostycznych nie wykryto żadnych uszkodzeń, w tym gum czy czegokolwiek. Nic nie jest poluzowane, bo też tak pomyślałem. Znajomy podpowiedział mi po prostu, że być może są to amortyzatory, które wykazują jeszcze dobre tłumienie, ale mogą już hałasować na nierównościach, dlatego zdecydowałem się na wymianę całego zawieszenia. :?: 8-) :?:
Piszę o tym, bo może któryś z Was miał to samo i wie, co jest grane?
Pozdrawiam wszystkich WÂŁADCÓW PIERÂŚCIENI