[usługa] Przyciemnianie szyb samochodowych - Olsztyn Ulafol
- Bbone
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[usługa] Przyciemnianie szyb samochodowych - Olsztyn Ulafol
Polecam każdemu komu zależy na super jakości wykonania takiego zabiegu.Pełen profesjonalizm,bardo miła obsługa,cena dość atrakcyjna jak na tak wykonaną robotę. Szybki wygladają jak przeciemniane piecowo. Polecam Ulafol. 

Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 19:58 przez Bbone, łącznie zmieniany 1 raz.
All of the Above
-
- Forum Audi A6 / A7
Krętacze - początkowo nie chcieli wystawić faktury. Szyby poprawiane a i tak są zrobione ch....owo. Zdecydowanie odradzam. Ani tanio ani profesjonalnie.
Tylko się niepotrzebnie denerwowałem i traciłem czas. W mojej opinii robota zrobiona naprawdę źle i nieprofesjonalnie. Zażądałem poprawy. Zrobili z łaską. Nikt nie przeprosił za kłopot. Ogólnie jestem bardzo zawiedziony. W olsztynie można znaleźć taką usługę za połowę ceny. Wtedy na poziom wykonania jaki otrzymałem ja można się zgodzić, ale nie za 600zł. Cena ustalana pod klienta. Brak jasnych zasad. Cwaniactwo i fuszera. Mówię to z pełną odpowiedzialnością. A o atestach piszą ludzie, którzy nie mają o tym pojęcia. Takie ich atesty można o kant dupy potłuc. Na tylne szyby nie trzeba żadnych papierów a na przednie nawet atest papieża wam nie pomoże. O D R A D Z A M
Tylko się niepotrzebnie denerwowałem i traciłem czas. W mojej opinii robota zrobiona naprawdę źle i nieprofesjonalnie. Zażądałem poprawy. Zrobili z łaską. Nikt nie przeprosił za kłopot. Ogólnie jestem bardzo zawiedziony. W olsztynie można znaleźć taką usługę za połowę ceny. Wtedy na poziom wykonania jaki otrzymałem ja można się zgodzić, ale nie za 600zł. Cena ustalana pod klienta. Brak jasnych zasad. Cwaniactwo i fuszera. Mówię to z pełną odpowiedzialnością. A o atestach piszą ludzie, którzy nie mają o tym pojęcia. Takie ich atesty można o kant dupy potłuc. Na tylne szyby nie trzeba żadnych papierów a na przednie nawet atest papieża wam nie pomoże. O D R A D Z A M
Mam a5. Nie jestem żadną konkurencją dla tych ludzi. W ogóle nie moja branża. Chodzi tylko o to żeby przestrzec tych którzy ewentualnie rozważają kupienie usługi u nich. Pajączki, brudy pod folią. Początkowo na prawej przedniej szybie przykleili folię, która przy lusterku była oberwana, w efekcie fragment szyby był nieoklejony. Nie pojechałem może czystym samochodem, ale dostając auto po usłudze za pierwszym i za drugim razem dostałem jeszcze bardziej ufajdane szyby niż były. Uważam, że skoro oklejają szyby to po usłudze, dla pełnego efektu, powinni je z zewnątrz wytrzeć tak aby było widać jak jest zrobione. Tego wymaga profesjonalizm. Niby drobiazg, ale wpływa na ocenę. To tak jakbyście odebrali samochód od lakiernika, który jest ufajdany w błocie. Nie ma efektu, nic nie widać. Poza tym tak profesjonalnie zdejmowali tapicerkę drzwi, że widać chamskie ślady od śrubokręta. Najpierw twierdzili, że oni w ogóle tego nie zdejmowali, potem się okazało, że jednak trzeba było zdjąć ten element, żeby odpiąć boczki. A Ty tomkom1 nie musisz atakować i żądać dowodów. A co do faktury to wyglądało to tak, że powiedzieli cenę usługi. Zgodziłem się. Miałem po tygodniu przyjechać na dociskanie folii i poprosiłem wtedy o fakturę, bo za pierwszym razem nie mogłem się doprosić. I co usłyszałem?? Ale Panie, tamto to była cena bez faktury. Jak Pan chce fakturę to trzeba dopłacić 23%... Tylko jakoś zapomnieli o tym powiedzieć. Pomijam, że to przestępstwo skarbowe i nadaje się do UKS. Jak ich o tym poinformowałem to wtedy po 2 tygodniach dostałem fakturę pocztą. Poza tym skoro mój post to działanie konkurencji to Twoje też. Tylko, że jak krytykuję a Ty chwalisz swoich kolesi, więc w czym jesteś lepszy??
rozumiesz pojecie tego dzialu?polecam tu kogos kto dla mnie zrobil dobra robote..wiec nie rozumiem gdzie tu moje dzialanie konkurencji?klient pisze: Poza tym skoro mój post to działanie konkurencji to Twoje też. Tylko, że jak krytykuję a Ty chwalisz swoich kolesi, więc w czym jesteś lepszy??
co do faktury to niestety jest Polska.i nie wyjezdzaj tutaj i UKS...wystarczylo zapytac na poczatku czy cena jest netto czy brutto.skoro sprataczyli robote to powinni poprawic.
co do samego czyszczenia szyb to powiem tak.znam procedure tego i wiem ze lepiej nie myc szyb swierzo klejonych.rowniez na zewnatrz.poprostu wilgoc wnika w szybe...tyle moich uwag..niezadowolony klient zawsze sie znajdzie.jest jakis procent niezadowolonych i ztym niestety trzeba sie pogodzic.to tyle...mam nadzieje ze mimo ze nie chcesz wpasc na spota i pokazac fuszerki to w przyszlosci trafisz tylko na wyjatkowo kompetentne osoby.pozdrawiam
Ok może dział powinien być "odradzam", ale napisałem tu bo w tym poście przynajmniej się coś dzieje i ktoś może to przeczyta. Co do faktury to czy jak idziesz na zakupy do spożywczego to przy kasie pytasz czy ceny są brutto czy netto??? Musisz mówić, że chcesz rachunek fiskalny??? Nie bo to jest oczywiste. Tak samo oczywiste powinno być, że usługodawca podaje cenę brutto i wystawia fakturę!!! I nie wałkuj stereotypów, że to Polska. Jak wszyscy będą tak podchodzić to nigdy jako naród do niczego nie dojdziemy i skończymy jak Grecja. Dlaczego ja płacę uczciwie podatki a ktoś ma cwaniakować i unikać obowiązku?? Co do sposobu klejenia to ok. Nie można myć szyb, ale lekko wilgotną szmatką można chyba przetrzeć szyby z mazów i śladów po paluchach, że pokazać jak jest zrobiona usługa? Robota faktycznie jest wykonana źle. Raz byłem poprawiać i szczerze mówiąc nie wiem czy jest lepiej. Po prostu te defekty, które były zmieniły miejsce. Nie krytykuje ich złośliwie. Jestem obiektywny. Nie mam w tym ÂŻADNEGO interesu, o który mnie posądzasz.
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Byłem z autem w Ulafol wiosną ub.roku.
Wnioski są takie, że trzeba z nimi wszystko szczegółowo dogadać zanim zaczną robić bo na koniec się trochę zdziwiłem ceną <szok>
Panowie robili szyby bardzo skrupulatnie i starannie. Widać że na zainteresowanie klientów nie narzekają.
Na tylnej szybie pojawił się pęcherzyk, z którym sobie poradzę w wolnej chwili jak będzie mi się nudziło
Ogólnie efekt (jakość folii i wykonanie) jest zadowalający, więc jest OK.
Wnioski są takie, że trzeba z nimi wszystko szczegółowo dogadać zanim zaczną robić bo na koniec się trochę zdziwiłem ceną <szok>

Panowie robili szyby bardzo skrupulatnie i starannie. Widać że na zainteresowanie klientów nie narzekają.
Na tylnej szybie pojawił się pęcherzyk, z którym sobie poradzę w wolnej chwili jak będzie mi się nudziło

Ogólnie efekt (jakość folii i wykonanie) jest zadowalający, więc jest OK.
To może nie pomóc. Ja kilkukrotnie przed usługą pytałem czy nie będzie na pewno żadnych skaz, pęcherzyków itp. Uzyskałem odpowiedź z ironicznym uśmiechem, że skąd, że absolutnie, że to profeska i nie będzie nic widać. Ehhh. A wyszło jak wyszło.M0NEER pisze: Wnioski są takie, że trzeba z nimi wszystko szczegółowo dogadać zanim zaczną robić bo na koniec się trochę zdziwiłem ceną <szok>
Sądzę, że klientów mają bo i konkurencja nikła. Ja znam tylko Darkglass i jakieś coś naprzeciwko Mebelplastu.