[A6 C5] Rozruch silnika po wymianie akumulatora
[A6 C5] Rozruch silnika po wymianie akumulatora
Witam,
Dzisiaj rano padł akumulator (~4lat), auto nie odpaliło, rozrusznik prawie nie kręcił. Po wyjęciu akumulatora i sprawdzeniu u elektryka okazał sie kicha.
Kupiłem nowy i założyłem, po założeniu klem i dokręceniu wsiadłem natychmiast do samochodu i chciałem go uruchomić, a tu kicha, kręcił ale nie zapalił, tak wyglądało podobnie gdy nie odczyta kodu z immobilizera. Po trzech próbach przestałem i odczekałem kilka minut. Teraz wsiadam do samochodu i od strzała zapala.
Moje pytanie, czy po wymianie lub odłączeniu akumulatora i po ponownym uzbrojeniu musi się samochód uzbroić aby zapalił? - czy to jest jakaś usterka rozrusznika itp.?. Zaznaczam, że teraz auto pali na dotyk.
Dzisiaj rano padł akumulator (~4lat), auto nie odpaliło, rozrusznik prawie nie kręcił. Po wyjęciu akumulatora i sprawdzeniu u elektryka okazał sie kicha.
Kupiłem nowy i założyłem, po założeniu klem i dokręceniu wsiadłem natychmiast do samochodu i chciałem go uruchomić, a tu kicha, kręcił ale nie zapalił, tak wyglądało podobnie gdy nie odczyta kodu z immobilizera. Po trzech próbach przestałem i odczekałem kilka minut. Teraz wsiadam do samochodu i od strzała zapala.
Moje pytanie, czy po wymianie lub odłączeniu akumulatora i po ponownym uzbrojeniu musi się samochód uzbroić aby zapalił? - czy to jest jakaś usterka rozrusznika itp.?. Zaznaczam, że teraz auto pali na dotyk.
Pozdrawiam, Piotr P.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Zawsze po odłączeniu akumulatora nie działa automatyczne otwieranie i zamykanie szyb, tylko jak puscisz przycisk to szyba zatrzymuje sie.telewizja pisze:Czy nie mieliście problemu z elektryką szyb w C5 ?
Aby to ustawić zamknij szybę do końca i ponownie podciągnij przycik od szyby tak jakbyś chciął ją jeszcze raz domknąć! Analogicznie dla pozostałych.
I wtedy działa nam juz automatyczne podnoszenie i opuszczanie!
No chyba, że Tobie Kolego o inny problem chodzi!
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja musiałem naładować akumulator i auto stało kilkanaście godzin bez zasilania.
Odpalił od kopa po włożeniu.
Ale kiedyś miałem problemy z odpalaniem po godzinie od zgaszenia, musiałem dłużej kręcić.
Od miesiąca miałem z tym spokój, a teraz po naładowaniu aku znów się zaczęło. Może to zbieg okoliczności, ale wątpię.
Zrobiłem adaptację vagiem oraz adaptację polegającą na odpaleniu samochodu i poczekaniu aż się rozgrzeje do 90st.
Mimo to widzę, że odpala inaczej niż wcześniej.
Może jest mocniejszy aku i dlatego. Pobadam i napiszę.
Odpalił od kopa po włożeniu.
Ale kiedyś miałem problemy z odpalaniem po godzinie od zgaszenia, musiałem dłużej kręcić.
Od miesiąca miałem z tym spokój, a teraz po naładowaniu aku znów się zaczęło. Może to zbieg okoliczności, ale wątpię.
Zrobiłem adaptację vagiem oraz adaptację polegającą na odpaleniu samochodu i poczekaniu aż się rozgrzeje do 90st.
Mimo to widzę, że odpala inaczej niż wcześniej.
Może jest mocniejszy aku i dlatego. Pobadam i napiszę.
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)
- Karolex...
- Forum Audi A6 / A7