Samochód to Skoda Praktik z silnikiem 1,4TDI oznaczenie BNM, moc: 70KM, rocznik: 2008. Problem jest taki że auto nie odpala

Po podłączeniu pod Polski VAG nie ma żadnych błędów na "silniku". Były jakieś błędy na "magistrali can", "liczniku", "centralnej elektryce", ale po ich usunięciu nic się nie zmieniło. Błędy ponownie się nie pojawiły, a auto nie odpala. Załączam skany błędów.
Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie i na akumulatorze - żaden nie był przepalony.
Sprawdziłem przekaźniki w kabinie. Były 4xprzekaźniki "53" i 2xprzekaźniki "100", z których zdjąłem obudowy i wyglądały idealnie. Ponadto był jeden przekaźnik "484". 484 różnił się od innych tym, miał zbudowany jest na płytce drukowanej. Były na niej zimne luty. Przelutowałem zimne luty i naprawiłem tym sposobem automatyczny włącznik świateł :D ale auto nadal nie odpala.
Oprócz tego podpiąłem na próbę inny akumulator, dolałem oleju silnikowego oraz dolałem 10l paliwa - nic się nie zmieniło.
Może tropem powinno być to, że problem wystąpił po tym jak wymontowywałem z auta moduł gsp, z którym kupiłem auto. Po demontażu auto przestało odpalać. Podłączenie to 4kable (zasilanie, masa, wejście, wyjście).
Wrzucam film, na którym widać co dzieje się na liczniku podczas odpalania.
Czy możecie mi coś doradzić?
Z góry dziękuję i życzę Wesołych Świąt.