Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[warsztat] odradzam audi VASS w gdyni na fikakowie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciejoszczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[warsztat] odradzam audi VASS w gdyni na fikakowie

Post autor: maciejoszczak » 22 lis 2010, 22:34

witam...
duzo dobrego slyszalem o tym warsztacie ale po kilku wizytach nigdy wiecej tam nie pojade...dlaczego?...juz mowie:
.Ok pol roku temu pojawil sie blad "parking brake malfunction"..hamulec reczny faktycznie nie dzialal .pojechalem do Audi Vass a fikakowie i tam po wstepnej diagnostyce komputerowej pan zlota raczka stwierdzil ze do wymiany jest caly elektryczny zacisk oraz sterownik...kazal kupic czesci i umowilem sie za tydzien na zamontowanie..przypadkowo jednak zajechalem w tym czasie do elektryka wymienic zarowke i on dokonal cudu bo naprawil mi ten hamulec ...byl przegnily kabelek w kostce polaczeniowej owego niedzialajacego zacisku i wystarczylo oczyscic i zlutowac i zaizolowac...czas naprawy 10 minut i koszt 20 PLN...niestety zdazylem zakupic juz zacisk i sterownik na allegro i minelo kilka miesiecy zanim znalazlem klienta na zacisk a a sterownik mam na sprzedaz do dnia dzisiejszego...heh!!! ...ZDECYDOWANIE ODRADZAM AUDI VASS !!!

Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując tagi!
Poczytaj Regulamin!
Poprawiłem!
Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 17:46 przez maciejoszczak, łącznie zmieniany 2 razy.
magic

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 22 lis 2010, 22:38

Dlatego jedzie się do 2, ba, 4 mechaników. Bo każdy i tak powie co innego. ÂŻeby zrobić to tak jak jemu pasuje. Czasem to wymienią Ci pół samochodu :roll:

Awatar użytkownika
777equity
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 777equity » 23 lis 2010, 02:00

Tak jak opisales jest wszedzie czy to w ASO, banku, BM, w firmie. Brak kompetencji, nonszalancja i brak wiedzy :shock:
Trzeba byc czujnym jak wazka nie tylko na drodze
Wykonane Mody
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED

Plan 4 the worst hope for the best

Awatar użytkownika
maciejoszczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maciejoszczak » 23 lis 2010, 11:48

ja mysle ze ze to nie byl brak wiedzy tylko ewidentna proba wyludzenia pieniedzy gdyz nawt dziecko jesli mu sie zepsuje jakas zabawka to napierw zanim tacie odda ja do naprawy to sprubuje samo swych sil i sprawdzi poprostu kabelek czy sie nie urwal i czy prad dochodzi...no chyba ze pan zlota raczka z AUDI VASS mial totalna zwieche po ciezkiej nocy i na to nie wpadl hehe :lol:
magic

Awatar użytkownika
maciejoszczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maciejoszczak » 23 lis 2010, 18:38

nie kumam o co biega...zalozylem temat odradzam warsztat w dziale odradzam/polecam...co jest nie tak?...nie znam sie na tych foracj i mnie to wkurza bo zawsze jak cos napisze gdziekolwiek to mi jacys moderatorzy przysylaja jakies bzdury ze cos robie nie tak...do kitu z tym !
magic

rolandV
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rolandV » 25 lis 2010, 23:49

Ja bym się na twoim miejscu zastanowił czy tak szybko obsmarowywać warsztat. Przegniły lub przetarty kabelek to jest awaria którą bardzo trudno zdiagnozować a po podłączeniu kompa jeśli był przetarty kabel to mogło wywalać potrzebę takiej naprawy. Miałeś szczęście że trafiłeś do elektryka który z racji zawodu dał radę to wykryć, no i w tym wypadku co że sam nie zmieniasz żarówek w swoim aucie :) pomogło ci ;)
AUDI A6 C5 2003 AVANT 1,9 TDI AWX 131KM@163KM / 296Nm@365Nm/ CHIP by TDI - TUNING.

Awatar użytkownika
maciejoszczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maciejoszczak » 26 lis 2010, 10:25

...tak jak mowie na chlopski rozum myslac i nie majac zadnego przygotowania zawodowego gdy mi sie zepsula lodowka to zanim zawolalem fachowca sprawdzilem to co pierwsze przychodzi kazdemu na mysl ...czyli czy jest zasilanie i jak nie ma do dlaczego...czyli obejzec wtyczke i konce kabli ...wystarczylo schylic 4 litery zajzec pod samochod i poruszac kabelkiem od zacisku i by facet wiedzial o co chodzi bo by mu poprostu kabelek zostal w reku ...nie mow mi ze do tego trzeba wyspecjalizowanej wiedzy i ze to trudno zdiagnozowac bo jakos wiezyc mi sie nie chce...oczywiscie mowie o sytuacji w kturej mam do czynienia z ludzmi ktorzy maja uczciwe intencje i szczere checi do wykonania uslugi ktore oferuja bez narazania na dodatkowe koszta i straty czasu :roll:
jesli chodzi o ASO to tez sie raz nacialem gdy wykazali sie totalnym brakiem wiedzy na temat audi i dopiero gdy pojechalem do AUDIO MANIAKA W RUMII to mi pomogli za co mam do nich wielki szacun i wszystkim polecam jesli chodzi o elektronike i oprogramowanie do nowszych samochodow.. <ok>
magic

Awatar użytkownika
ma_pok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: ma_pok » 12 lut 2011, 22:20

Również NIE POLECAM VASS SERWIS w Gdyni.

Moje autko tam odstawilem jak mialem problemy z rozrzadem. wydawalo sie ze jest ok natomiast dzisiaj wyszlo inaczej. mialem dziwne odglosy przy 2 tys obrotow. dzisiaj odstawilem do serwisanta z ASO w Słupsku i wyszlo że na lewej glowicy walek byl przestawiony o 30 stopni. rozrzad ustawiony tak jak nalezy i silniczek mruczy jak "trza"

w razie czego moge podac namiary na PW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl