Chciałbym przedstawić Wam instalację oraz pierwsze wrażenia z użytkowania 10,25" RSNav Android .
Tak jak pisałem w innym wątku zostałem wybrany przez firmę jak jeden z pięciu na świecie betatesterów użądzenia
dedykowanego dla sytemu Audi MMi 2G High .
Firmę RSNav wybrałem dla tego że jako jedyny oferuje dla tego typu urządzenia pełne wsparcie instalacji po ewentualne aktualizacje softwerowe .
Na wstępię proszę o wybaczenie ponieważ obiecałem filmy z instalacji ,niestety takowych nie będzie dlatego że "
-po pierwsze nie udało mi się zdobyć kamery typu GoPro montowanej na głowę .
-po drugie Daniel z RSnaw zażyczył sobie live-chat podczas instalacji przez co trudno było by to wszystko na raz ogarnąć ,dodatkowo problem
z językiem angielskim podczas konwersacji ale dzielnie pomagała mi moja Córcia

-po trzecie sama instalacja jest tak banalnie prosta żę video toturial z podłączenia jest zbędny .
Paczkę dostałem po 5 dniach od momentu nadania (DHL Express) .Niestety musiałem zapłacić cło ale plus za to że celnicy nie tkneli paczki .
Całość jest bardzo profesjonalnie spakowana i zabezpieczona przed wstrząsami .
Urządzenie oraz panel z przyciskami jest bardzo dobrej jakości absolutnie jak z fabryki Audi .
Najtrudniejszą rzeczą podczas instalacji jest konieczność rozebrania kokpitu a właściwie ,nawiewu lewego i prawego ,panelu sterownia klimatyzacji ,
deski rozdzielczej z zegarami oraz schowka .
Przykładowy Toturail z demontażu :
Całość okablowania jest na zasadzie plug&play ,nic nie trzeba przerabiać czy modyfikować .
O ile rozebranie kokpitu może potrfać z 1-2 godziny to samo podłącznie okablowania i uruchomienia urządzenia to 10-20 minut .
Całość instalacji polega na usunięciu orginalnego ekralu LCD Audi ,
-zamontowanie metalowego uchwytu w miejscu LCD
- podłączenie wtyku głownego wiązki RSNav
- podłaczenie orginalej wtyczki LCD do przejściówki RSNav Android
- podłączenie antenny GSM oraz GPS
- podłączenie przejściówki typu "Y" do panelu klimatyzacji
- podłaczenie przejściówki typu "y" do modułu MMi2gHigh
- podłączenie Most Unit a właściwie emulatora CD na światłowodach też na zasadzie kabla typu "y" , w moim wypadku do AMI ale może to być także do zmieniarki
CD.
Dźwięk z Urządzenia RSNav Android do sytemu Audi jest przekazywany za pomocą tego tak zwanego emulatora CD "Most UNIt" za pomocą przejściówki światłowodowej.
Aby uaktywnić dzwięk z RSNav Android musi być ona wskazana w ustawieniach Media w MMi .
Moje wrażenia

Jestem pod wielkim wrażeniem możliwości oraz funkcjonalności takiego rozwiązania . Nawet teraz użądzenie w cenie ok. 2400 + cło jest warte każdej złotówki .
System android genialnie integruje się z MMI2g ,całoś pracuje bardzo płynnie bez zacięć czy zawieszeń .
Jakość dźwięku przekazywana przez RSNav do systemu Audi jest porównywalna z CD .
Google Maps łapie fixa w oku mgnienia i stale trzyma połączenie z 30 satelitami .
Przyznaje się że jeszcze nie korzystałem z wbudowanego modemu GSM tylko po przez HotSpot z telefonu .
Także jeśli po tych betatestach Daniela wprowadzi on urządzenie do ogólnej sprzedaży to ja ze swojej strony serdecznie polecam .
Na prawdę warto zainwestować te 2400-3000 zł .
Serdecznie Polecam

PS: Jestem w trakcie testowania kamery cofania .Na wstępie podłaczyłem jakiś OEM jaki
miałem w domu i też pięknie działa :D .Także w tygodniu zamawiam dedykowana kamerę i będę w pełni szczęśliwy :D
PS 2 : Lada chwila postaram się nagrać film jak to wszystko pięknie działa