Przebudowa MMI 3G High HDD na MMI 3G+ z Googel Earth
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Mozesz powiedziec jak to zrobiles. U mnie tez godzina dziala na cale szczescie ale na pewno ktos moze miec z tym problem. U mnie dzialalo po podlaczeniu jednostki.
Z innej beczki.
Wchodzac w 5F nie mam opisow do bitow. Czy to kwestia mojego VCDS'a 12.12 czy raczej za nowej jednostki ?
Nie mam opcji w MMI aby zresetowac na przyklad komputera 1 lub 2. W zasadzie to 'opcje licznika' zniknely. Nie znalazlem w zielonym menu. Bitow w 5F jest od cholery ale jak pisalem , nie ma zadnych opisow aby cos dokodowac przez long coding helpera
[ Dodano: 2017-08-24, 21:07 ]
Edit:
Czy ktoś z Was wykorzystał oryginalna antenę z dachu żeby wpiac sygnał GSM do jednostki ? Jeśli tak to skąd go wzięliście ?:) czerwony wtyk fakry idzie do puszki gsm za komfortem w prawym boczku bagażnika a gdzie dalej? Chciałbym złapać ten drugi koniec i przeciągnąć go do jednostki w schowku.
[ Dodano: 2017-08-24, 21:31 ]
Jeszcze jeden Edit
Coś kojarzę ze mam wtyk antenowy pod podlokietnikiem bo jest "bracket" na telefon wiec chyba mogę sobie go stad pociągnąć pod deska za schowek
Z innej beczki.
Wchodzac w 5F nie mam opisow do bitow. Czy to kwestia mojego VCDS'a 12.12 czy raczej za nowej jednostki ?
Nie mam opcji w MMI aby zresetowac na przyklad komputera 1 lub 2. W zasadzie to 'opcje licznika' zniknely. Nie znalazlem w zielonym menu. Bitow w 5F jest od cholery ale jak pisalem , nie ma zadnych opisow aby cos dokodowac przez long coding helpera
[ Dodano: 2017-08-24, 21:07 ]
Edit:
Czy ktoś z Was wykorzystał oryginalna antenę z dachu żeby wpiac sygnał GSM do jednostki ? Jeśli tak to skąd go wzięliście ?:) czerwony wtyk fakry idzie do puszki gsm za komfortem w prawym boczku bagażnika a gdzie dalej? Chciałbym złapać ten drugi koniec i przeciągnąć go do jednostki w schowku.
[ Dodano: 2017-08-24, 21:31 ]
Jeszcze jeden Edit

Coś kojarzę ze mam wtyk antenowy pod podlokietnikiem bo jest "bracket" na telefon wiec chyba mogę sobie go stad pociągnąć pod deska za schowek

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Nie ma tutoriala bo to zależy od tego co masz w aucie. Jak masz whatsappa to napisz mi PW z numerem to jak będę miał chwile to Ci swoje zielone menu zrzucęsabciu pisze:shaqal masz może jakiś tutorial do tego?

Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
Witam
czy mógłby ktoś zebrać do kupy jak zrobić ta przeróbkę? Mam MMI 3G High HDD. Czy jak zakupię czytnik 4H0035670G od A8 to muszę mu zmieniać soft? Czy wystarczy podpiąć, zdjąć CP i ustawić wyposażenie poprzez zielone menu? Czy lepiej kupić inny numer części i soft będzie już pasował? Jeśli wgrać nowy soft, to jaki i skąd go wziąć? I czy wgrywamy go standardowo przez kartę pamięci? Czy znowu jakieś kombinacje? Bo musi być od innego modelu itp.?
czy mógłby ktoś zebrać do kupy jak zrobić ta przeróbkę? Mam MMI 3G High HDD. Czy jak zakupię czytnik 4H0035670G od A8 to muszę mu zmieniać soft? Czy wystarczy podpiąć, zdjąć CP i ustawić wyposażenie poprzez zielone menu? Czy lepiej kupić inny numer części i soft będzie już pasował? Jeśli wgrać nowy soft, to jaki i skąd go wziąć? I czy wgrywamy go standardowo przez kartę pamięci? Czy znowu jakieś kombinacje? Bo musi być od innego modelu itp.?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
4H0 wymaga większego ekranu oraz touchpada, bez przeróbki softu nie będzie działać, w dodatku 4h0 ma front, który trzeba zmienić na pasujący do c6.karolekx pisze:Witam