MMI 2g MAPY i Aktualizacje
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
remont5 nic nie masz wyłączonego, więc musi działać chyba że masz pełną skrzynkę to trzeba posprzątać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
Piotr ja pisałem że Adxs ma wyłączone prywatne wiadomości 
Ale żeś wyskoczył

Ale żeś wyskoczył

Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 1.8T 163KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
sorry mój pomyłekremont5 pisze:Piotr ja pisałem że Adxs ma wyłączone prywatne wiadomości
Ale żeś wyskoczył

ps Adxs też ma włączone jak wszyscy użytkownicy - tylko w wyjątkowych sytuacjach pw jest blokowane czy wyłączone.
ok kończę oftop
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
Nawigacja audi a6 c6 - MMI 2G
Mam pytanie - bo czytam i czytam i nie mogę tego zrozumiec.
Obecne mam wersje oprogramowania - 5150 wyczytane z SW: C6-HU 51.5.0 0739
mam zainstalowane polskie menu - które moge zmieniac na inny jezyk - ale mam wybór polskiego.
Mapę pobrałem najnowsza 2018
Pytania:
1. jeżeli mam 5150 to co mi da zainstalowanie 5570? - jakieś mocne zmiany że warto?
2. Czy jak zmienie na 5570 to spolszczenie menu muszę robić jeszcze raz?
23. mam mapę 2018 - odczytane
media-wersja
EUROPA_10600_2413
BAZA dan.-wersja
EHE721/20170510134824
czy to mam najnowszą wersje jaka jest dostępna do MMI 2G?
4. znalazłem mapę 2018 z PL lektorem - czy warto to zainstalowac?
5. Jak wygrywałem najnowszą mapę to zawsze co roku jak robiłem to zawsze mnie pytał o zmiane oprogramowania a teraz tego nie zrobił - nie wiem dlaczego
Będe wdzięczny za pomoc i odpowiedzi
Obecne mam wersje oprogramowania - 5150 wyczytane z SW: C6-HU 51.5.0 0739
mam zainstalowane polskie menu - które moge zmieniac na inny jezyk - ale mam wybór polskiego.
Mapę pobrałem najnowsza 2018
Pytania:
1. jeżeli mam 5150 to co mi da zainstalowanie 5570? - jakieś mocne zmiany że warto?
2. Czy jak zmienie na 5570 to spolszczenie menu muszę robić jeszcze raz?
23. mam mapę 2018 - odczytane
media-wersja
EUROPA_10600_2413
BAZA dan.-wersja
EHE721/20170510134824
czy to mam najnowszą wersje jaka jest dostępna do MMI 2G?
4. znalazłem mapę 2018 z PL lektorem - czy warto to zainstalowac?
5. Jak wygrywałem najnowszą mapę to zawsze co roku jak robiłem to zawsze mnie pytał o zmiane oprogramowania a teraz tego nie zrobił - nie wiem dlaczego
Będe wdzięczny za pomoc i odpowiedzi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
adi760303,
1. Stracisz polski. Chyba do końca nie wiadomo co daje wyższa wersja.
2. Tak, ale znów wrócisz do 5150.
3. To najnowsza mapa.
4. Jak dla kogo. Działa tak samo, ale jeżeli ktoś nie kuma obcego, to z tym polskim będzie wiedział o co chodzi lektorowi, chociaż może kaleczyć uszy. Większości to nie przeszkadza.
5. Wkładając nową mapę z inną numeracją plików, zawsze pyta. Jeśli ktoś podmieni plik z lektorem a nie zmieni nazw plików, nie odczyta jej jako nowej i nie zainstaluje.
1. Stracisz polski. Chyba do końca nie wiadomo co daje wyższa wersja.
2. Tak, ale znów wrócisz do 5150.
3. To najnowsza mapa.
4. Jak dla kogo. Działa tak samo, ale jeżeli ktoś nie kuma obcego, to z tym polskim będzie wiedział o co chodzi lektorowi, chociaż może kaleczyć uszy. Większości to nie przeszkadza.
5. Wkładając nową mapę z inną numeracją plików, zawsze pyta. Jeśli ktoś podmieni plik z lektorem a nie zmieni nazw plików, nie odczyta jej jako nowej i nie zainstaluje.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
sorki za odgrzebanie tematu ale pobrałem dwie mapy od @sikor65 i @remont5
https://mega.nz/#F!YnZnFZCJ!62g6GjHjUvtekWAlHDzmVA
http://chomikuj.pl/remont5/mapa+MMI+2G+-+2018
najprościej chyba będzie wypalić tą z chomika ? bo w tej z megaupload jest cos dużo plików
Czym najlepiej wypalać imgburn ? i najwolniejszą prędkością ? dvd - + jest jakaś różnica??
https://mega.nz/#F!YnZnFZCJ!62g6GjHjUvtekWAlHDzmVA
http://chomikuj.pl/remont5/mapa+MMI+2G+-+2018
najprościej chyba będzie wypalić tą z chomika ? bo w tej z megaupload jest cos dużo plików
Czym najlepiej wypalać imgburn ? i najwolniejszą prędkością ? dvd - + jest jakaś różnica??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
DjZaQ, oba linki są OK. Na jednym masz od razu obraz płyty do wypalenia a na drugim ten obraz rozłożony na poszczególne pliki. Wypalasz normalnie. Nie są to zabezpieczone mapy ale z czytnikami różnie bywa. Są one już najczęściej zużyte i trzeba próbować z różnymi płytami jeżeli będzie problem. Jak czytnik OK to przeczyta każdą płytę.
VCP+K
-
- Forum Audi A6 / A7
witam, zanim przystąpie do roboty, chciałbym sie upewnic ze wszystko mam dobrze ogarniete, a wiec:
Audi A8 D3 z USA.
Aktualna wersja SW: D3-HU 6346 11.9.0 0513
pobrałem pliki z chomika Remont5:
CD1 (5150) CD2 (Bluetooth) CD3 (5570) CD4(PLmenu) CD5 (Mapa 2018)
zależy mi zeby miec polskie menu i mape wiec mysle ze cd3 oraz cd2 nie są mi potrzebne, skoro bluetooth teraz działa poprawnie?
prosze mnie poprawic jesli robie złą sekwencję:
1. wyjmuje wszystko ze zmieniarki w schowku
2. wyjmuje plyte z dvd z mapą USA
3. podpinam prostownik do akumulatora
4. właczam zielone menu VCDS
5. wchodze w zielone menu i zaznaczam opcje:
trzy pozycje: SWDL manuell, SWDL ignore Region/VMC, Disable Eeprom Update.
6. wkładam cd1 do zmieniarki
7. Przytrzymuje kombinację klawiszy SETUP oraz RETURN aż do pojawienia się ekranu aktualizacji.
Wybieramy opcję SWUpdate przyciskając prawy dolny przycisk od pokrętła sterującego.
Wybieramy CD-ROM jako źródło odczytu aktualizacji.
Po sprawdzeniu zawartości płyty zobaczymy listę komponentów do zaktualizowania. Na końcu listy potwierdzamy chęć aktualizacji wybierając opcję „Start download”.
na końcu którego mamy polecenie „Restart MMI”, na które najeżdżamy i potwierdzamy.
Po kilku sekundach zobaczymy standardowy ekran powitalny MMI i system gotowy do pracy.
8. Wkładam płyte z mapą do DVD i wgrywam mapkę.
9. robie spolszczenie zgodnie z instrukcją tu przy użyciu CD3: http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-spolszczen ... ielskiego/
czy to jest poprawna sekwencja czy o czymś zapomniałem/coś robi sie inaczej w przypadku usa?
na zdrowy rozsądek cd2 oraz cd3 mi są nie potrzebne
jedynie cd1, spolszczenie i mapa tak ?
Audi A8 D3 z USA.
Aktualna wersja SW: D3-HU 6346 11.9.0 0513
pobrałem pliki z chomika Remont5:
CD1 (5150) CD2 (Bluetooth) CD3 (5570) CD4(PLmenu) CD5 (Mapa 2018)
zależy mi zeby miec polskie menu i mape wiec mysle ze cd3 oraz cd2 nie są mi potrzebne, skoro bluetooth teraz działa poprawnie?
prosze mnie poprawic jesli robie złą sekwencję:
1. wyjmuje wszystko ze zmieniarki w schowku
2. wyjmuje plyte z dvd z mapą USA
3. podpinam prostownik do akumulatora
4. właczam zielone menu VCDS
5. wchodze w zielone menu i zaznaczam opcje:
trzy pozycje: SWDL manuell, SWDL ignore Region/VMC, Disable Eeprom Update.
6. wkładam cd1 do zmieniarki
7. Przytrzymuje kombinację klawiszy SETUP oraz RETURN aż do pojawienia się ekranu aktualizacji.
Wybieramy opcję SWUpdate przyciskając prawy dolny przycisk od pokrętła sterującego.
Wybieramy CD-ROM jako źródło odczytu aktualizacji.
Po sprawdzeniu zawartości płyty zobaczymy listę komponentów do zaktualizowania. Na końcu listy potwierdzamy chęć aktualizacji wybierając opcję „Start download”.
na końcu którego mamy polecenie „Restart MMI”, na które najeżdżamy i potwierdzamy.
Po kilku sekundach zobaczymy standardowy ekran powitalny MMI i system gotowy do pracy.
8. Wkładam płyte z mapą do DVD i wgrywam mapkę.
9. robie spolszczenie zgodnie z instrukcją tu przy użyciu CD3: http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-spolszczen ... ielskiego/
czy to jest poprawna sekwencja czy o czymś zapomniałem/coś robi sie inaczej w przypadku usa?
na zdrowy rozsądek cd2 oraz cd3 mi są nie potrzebne
jedynie cd1, spolszczenie i mapa tak ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
Hubert prawie wszystko się zgadza, ale...
Przy wrzucaniu cd1 nie musisz zaznaczać pozycje: SWDL manuell, SWDL ignore Region/VMC, Disable Eeprom Update.
Cd1 wrzucasz normalnie przez czerwone menu
Powyższe pozycje: SWDL manuell, SWDL ignore Region/VMC, Disable Eeprom Update zaznaczasz dopiero do wgrania spolszczenia.
Ale teraz uwaga, jeszcze nikt na forum nie napisał jak się zakończyła jego historia z aktualizacją wersji USA plikami które działają w wersji europejskiej.
Może się zdarzyć tak, że uceglisz mmi i nie uruchomi się, tego nie wiadomo.
Ludzie zajmujący się takimi przeróbkami kasują po 800 zł i nie wiem czy wymieniają jednostkę mmi czy nie
Na bank trzeba zmienić kodowania z USA na EU.
Tego ci nikt nie powie
No chyba, że shakal tu coś podpowie
Pozdrawiam
Przy wrzucaniu cd1 nie musisz zaznaczać pozycje: SWDL manuell, SWDL ignore Region/VMC, Disable Eeprom Update.
Cd1 wrzucasz normalnie przez czerwone menu
Powyższe pozycje: SWDL manuell, SWDL ignore Region/VMC, Disable Eeprom Update zaznaczasz dopiero do wgrania spolszczenia.
Ale teraz uwaga, jeszcze nikt na forum nie napisał jak się zakończyła jego historia z aktualizacją wersji USA plikami które działają w wersji europejskiej.
Może się zdarzyć tak, że uceglisz mmi i nie uruchomi się, tego nie wiadomo.
Ludzie zajmujący się takimi przeróbkami kasują po 800 zł i nie wiem czy wymieniają jednostkę mmi czy nie
Na bank trzeba zmienić kodowania z USA na EU.
Tego ci nikt nie powie
No chyba, że shakal tu coś podpowie

Pozdrawiam
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7