gracyk75 pisze:jacek528 pisze:gracyk75, każdy kto potrafi przeczytać ze zrozumieniem, dowie się sporo z tej strony
I tego się właśnie obawiam najbardziej, że dowie się rzeczy nieprawdziwych, które będzie powielał na przykład na tym forum.
Jeśli ktoś próbuje tworzyć stronę o MMI w audi, to powinien to robić dokładnie albo wcale. Najbardziej ubawił mnie tekst:
mr-fix.pl pisze:Ten artykuł rozwiewa wszelkie wątpliwości, co do posiadanego urządzenia.
A gdzie w tym zestawieniu jest MMI 3G Basic, MMI 3G+

A jak sprawdzić jakie mam MMI, jeśli na panelu nie ma klawisza [SETUP]
jacek528 pisze:A jeśli masz "większą" wiedzę, zachęcam w imieniu swoim jak i również innych kolegów (użytkowników) do utworzenia podobnej strony, która wniesie kolejne wskazówki.
Po tym co przeczytałem na tej stronie śmien twierdzić, że wiedzę mam dużo, dużo, dużo większą od autora tej strony. Zajmuję się MMI w audi od 2003 roku i np. nigdy nie widziałem w A8 D3 MMI Basic ani MMI Basic plus

. A w A4 i A5 widziałem natomiast MMI 3G, MMI 3G Basic, MMI 3G+, w przeciwieństwie do autora owej strony.
Załatw domenę i miejsce na serwerze, to zrobię porządną stronę o MMI w audi.
A wracając do meritum sprawy:
krejzy pisze:Chciałem wgrać nowe mapy i język polski
Masz MMI 3G High i aktualizacja softu i map nie jest taka łatwa, jak w MMI 2G. ÂŁatwo uszkodzić jednostkę MMI, bo w sieci pełno jest softu tak spreparowanego, by uszkodził MMI. A wtedy koszty naprawy są dość spore. O ile interface do MMI 2G wprawny elektronik naprawi w pół godziny, to z jednostką MMI 3G nie jest już tak łatwo.