A6 C7 Parujące reflektory... demontaż
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
W takim wozie nie rozklejałem ,ale pewnie jak w innych ,rekawice ,opalarka, wąska szpachelka ,ze dwa śrubokręty płaskie i dasz radę ,masz ułatwione zadanie bo nie wykorzystasz ponownie
starego klosza.Na początek musisz rozgrzać min. jeden bok i wsunąć śróbokręt ,a dalej pójdzie.
Przyda Ci się jeszcze zmywacz silikonów, benzyna jakbyś upaprał coś masą.
starego klosza.Na początek musisz rozgrzać min. jeden bok i wsunąć śróbokręt ,a dalej pójdzie.
Przyda Ci się jeszcze zmywacz silikonów, benzyna jakbyś upaprał coś masą.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Zamówiłem już z innej strony w podobnej cenie. Coś tam mają wybite jakieś numery ale słabo widać. Jak dojdą to wrzuce fote. Do sklejenia zamowilem sikalastomer 710 czarny.
[ Dodano: 2019-12-12, 08:51 ]
Przyszły klosze. Też maja nabity znaczek hella tylko jest zadrapany jak czesto w czesciach lemfordera mozna spotkac ale da sie zobaczyc ze to hella.
[ Dodano: 2019-12-12, 08:51 ]
Przyszły klosze. Też maja nabity znaczek hella tylko jest zadrapany jak czesto w czesciach lemfordera mozna spotkac ale da sie zobaczyc ze to hella.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Nic w tym miejscu nie ma. Homologacja to na cały reflektor ogólnie jest a tu kawałek plastiku tylko jest zmieniany,reszta lampy zostaje. No ale przy kontroli fakt,mógłby się ktoś przyczepić.
[ Dodano: 2020-05-26, 00:49 ]
Witam. W końcu zmieniłem klosze na te ze zdjęcia. Nie są idealne jak oryginalne,tzn nie są idealnie spasowane. U góry na łączeniu z reflektorem minimalnie nie łączylo ale ten co mi wymienial jakoś docisnął i skleił. Robiłem na sikalastomer 710 czarny. U mnie już zacieki od wody byly w srodku lampy,ślady po kroplach wody w kilku miejscach. Szkiełka jak nowe teraz tylko ten brak oznaczeń homologacji...no ale cóż. To w końcu zamiennik i nie ori ale też hella jak w fabrycznych. Póki co nic nie paruje i trzyma sie kupy🙂Zobaczymy jak długo.
[ Dodano: 2020-05-26, 00:49 ]
Witam. W końcu zmieniłem klosze na te ze zdjęcia. Nie są idealne jak oryginalne,tzn nie są idealnie spasowane. U góry na łączeniu z reflektorem minimalnie nie łączylo ale ten co mi wymienial jakoś docisnął i skleił. Robiłem na sikalastomer 710 czarny. U mnie już zacieki od wody byly w srodku lampy,ślady po kroplach wody w kilku miejscach. Szkiełka jak nowe teraz tylko ten brak oznaczeń homologacji...no ale cóż. To w końcu zamiennik i nie ori ale też hella jak w fabrycznych. Póki co nic nie paruje i trzyma sie kupy🙂Zobaczymy jak długo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Gość wziął 400zł za wymianę obu. Robił już w nie jednym aucie taką wymianę,jest po prostu mechanikiem🙂Twierdził,że ciężko było rozkleić i musiał coś tam ciąć. Ktoś jak by już kiedyś robił cos z tymi lampami i skleił czymś co nie chciało puścić. Gwarancji mi nie dał ale jak będzie parowała to do niego wróce po prostu,nigdzie sie nie wybiera z tego co mi wiadomo😉Test na myjce był i nic się nie dzieje póki co.