Skrzypienie w drzwiach kierowcy
Skrzypienie w drzwiach kierowcy
Panowie, czy ktos moze doradzic gdzie mozna szukac problemu? a mianowicie podczas jazdy slychac delikatne skrzypienie z drzwi od kierowcy gdzies na wysokosci gornego zakoczenia boczka a szyby. Demontowalem juz caly boczek drzwi, srodkowy slupek pomiedzy drzwiami i nic. Przy otwartych drzwiach cisza, wystarczy tylko ze zamkne i sie zaczyna. Czy moze to byc szyba w prowadnicach albo slizki wewnatrz drzwi? Juz nie wiem gdzie szukac... a dzwiek strasznie irytujacy:\
Re: Skrzypienie w drzwiach kierowcy
Obstawiam zamekKicker24 pisze:Panowie, czy ktos moze doradzic gdzie mozna szukac problemu? a mianowicie podczas jazdy slychac delikatne skrzypienie z drzwi od kierowcy gdzies na wysokosci gornego zakoczenia boczka a szyby. Demontowalem juz caly boczek drzwi, srodkowy slupek pomiedzy drzwiami i nic. Przy otwartych drzwiach cisza, wystarczy tylko ze zamkne i sie zaczyna. Czy moze to byc szyba w prowadnicach albo slizki wewnatrz drzwi? Juz nie wiem gdzie szukac... a dzwiek strasznie irytujacy:\

Mam problem z lekkimi, delikatnymi, pojedynczymi stukami wydobywającymi sie z okolic drzwi - jak szarpie autem przód/tył. Wystarczy, ze pociągne klamke (zamek odbija) i cisza. Na razie nie chce mi sie tego rozbierać...
V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6 

Ja u siebie temat załatwiłemKicker24 pisze:Dzieki, akurat zamka nie bralem pod uwage. Sprawdze to przy najblizszej okazji.

Na klamrę do zamka po stronie karoserii naciągnąłem takie plastikowe opaski zaciskowe - w dwóch miejscach (metodą prób i błędów znalazłem odpowiednie miejsce na klamrze). Nie przeszkadza ona w otwieraniu/zamykaniu drzwi, ale "usztywnia" połączenie zamek-klamra (jest po prostu ciaśniej). Docelowo po prostu kupie nowy zamek - ale póki co nie chce mi się z tym bawić

V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6 

- makaveli2pac
- Forum Audi A6 / A7
witam i jak pomogło to u mnie skrzpienie tez z okolic drzwi pasazera dostaje spazmy jak najadę kolem od pasazera w dziure slychac jak by luzne plastki. Zawieszenie zrobilem na tip top. Sprawdzałem pod spodem plastiki ale one sa cele i sztywne. Slychac to w srodku auta, myslalem ze to schowek rozkrecilem ale w nim zero luzow i nawet jak reka walne to nie ma zadnego dzwieku.
dzwiek jest straszny luznych plastikow, jak jade po dolach to jak by w aucie przed 30 lat wszystko lata jak by wszystko bylo luzne
dzwiek jest straszny luznych plastikow, jak jade po dolach to jak by w aucie przed 30 lat wszystko lata jak by wszystko bylo luzne
Re: Skrzypienie w drzwiach kierowcy
Obudowa górnego głośnika.Kicker24 pisze:Panowie, czy ktos moze doradzic gdzie mozna szukac problemu? a mianowicie podczas jazdy slychac delikatne skrzypienie z drzwi od kierowcy gdzies na wysokosci gornego zakoczenia boczka a szyby. Demontowalem juz caly boczek drzwi, srodkowy slupek pomiedzy drzwiami i nic. Przy otwartych drzwiach cisza, wystarczy tylko ze zamkne i sie zaczyna. Czy moze to byc szyba w prowadnicach albo slizki wewnatrz drzwi? Juz nie wiem gdzie szukac... a dzwiek strasznie irytujacy:\