[Audi A6 C5 Avant] Woda w bagażniku-a raczej w klapie.
[Audi A6 C5 Avant] Woda w bagażniku-a raczej w klapie.
Witam.
Ostatnio dużo padało,nie ruszałem autka przez tydzień,wczoraj otwieram bagażnik a z tej jakby zamszowej obudowy klapy kapie woda a sama obudowa jest kompletnie przemoczona.
Co za tym idzie woda także wleciała mi do całego bagażnika no i wszystko mokre jak cholera.
Nie mam pojęcia co się mogło stać i z którędy ta woda :?:
Może Ktoś Miał podobny przypadek i wie gdzie szukać przyczyny.
Z góry dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam.
Starałem także poszukać czegoś przez szukajke...ale nici.
Ostatnio dużo padało,nie ruszałem autka przez tydzień,wczoraj otwieram bagażnik a z tej jakby zamszowej obudowy klapy kapie woda a sama obudowa jest kompletnie przemoczona.
Co za tym idzie woda także wleciała mi do całego bagażnika no i wszystko mokre jak cholera.
Nie mam pojęcia co się mogło stać i z którędy ta woda :?:
Może Ktoś Miał podobny przypadek i wie gdzie szukać przyczyny.
Z góry dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam.
Starałem także poszukać czegoś przez szukajke...ale nici.
Był Rover 75...Jest Audi A6...hmmmmmmm...
Bo ja wiem...
Jak się bawić to się bawić...
Drzwi rozj... nowe wstawić
Bo ja wiem...

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Bardzo proste z bledy ci cieknie. Musisz wyrwać tapicerke tylnej klapy. Wtedy bierzesz zestaw kluczy odkrecasz bledne i kupujesz silikon ( tylko albo dekarski albo taki co nie powoduje rdzy bo ci klapa zardzewieje) nakładasz na dwie uszczelki z kazdej strony oraz tam gdzie masz mocowania srób. ÂŁadnie zakrecasz z odpowiednia siłą i masz problem z glowy.
Pozdrawiam mam nadzieje ze pomogłem
Aha jeszcze tak jak będziesz wyciągał to masz dwa uchwyty do otwierania bagażnika od strony wewnętrznej jak sie przyjrzysz zobaczysz takie faje zaczepy jak je ładnie złapiesz wyciągniesz te uchwyty. Ja jeszcze posmarowałem stronę gdzie styka sie z metalem bo guma juz nie taka jak powinna byc oraz okolice zamka gdzie tez jest łączenie miedzy wew-zew.
Pozdrawiam mam nadzieje ze pomogłem
Aha jeszcze tak jak będziesz wyciągał to masz dwa uchwyty do otwierania bagażnika od strony wewnętrznej jak sie przyjrzysz zobaczysz takie faje zaczepy jak je ładnie złapiesz wyciągniesz te uchwyty. Ja jeszcze posmarowałem stronę gdzie styka sie z metalem bo guma juz nie taka jak powinna byc oraz okolice zamka gdzie tez jest łączenie miedzy wew-zew.
Hej!Cin pisze:Bardzo proste z bledy ci cieknie
Powiem Ci że właśnie wkurzyłem się jak zobaczyłem że blenda jest zaparowana ( od środka ).
Będzie chwilka to zabiorę się za to a na razie w bagażniku leży ręcznik :-P
Ps.Przerabiałeś to na Swoim aucie :?:
[ Dodano: 2009-11-29, 20:55 ]
Teraz już wiem że tak.Cin pisze:Ja jeszcze posmarowałem stronę gdzie styka sie z metalem bo guma juz nie taka jak powinna byc oraz okolice zamka
Podziękował

Był Rover 75...Jest Audi A6...hmmmmmmm...
Bo ja wiem...
Bo ja wiem...

- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
K@MiL, Kolego miałem ten sam problem, nawaliłem silikony gdzie sie dało ale nic nie pomagało. Okazał się iż podcieka uszczelka przy górnym stopie i scieka na dół wewnątrz boków klapy. Stop trzyma sie na 2 wkrętach, wyjmujesz smarujesz silikonem do okoła skręcasz i po robocie. Od tej pory w autku suchutko i nic się nie leje do środka.
Pozdro
Toperz
Pozdro
Toperz
u nie też ten problem występuje ale jakoś nie w tak wielkim stopniu jak u nie których. tak czy siak będzie trzeba się za to zabrać, ale teraz nie ma pogody więc musi to trochę poczekać. ciężko rozbiera się klapę
chyba w którymś temacie widziałem jak to zrobić.
a jaki sylikon najlepiej. a może poliuretan z którego robi się uszczelki do szyb samochodowych

a jaki sylikon najlepiej. a może poliuretan z którego robi się uszczelki do szyb samochodowych

Robert Ferrari czeka
-
- Forum Audi A6 / A7
Woda w lewym schowku baganika
Witam. O której listwie piszesz? Czy chodzi Ci o listwę na dachu? Ja ją zdjąłem ale nie mam tam żadnych zaczepów. Ja dokładnie mam wode w lewym schowku w bagażniku. Ktoś może wie gdzie szukać powodu?pawel1 pisze:ja też mam taki problem ale mi się wlewa przez listwe srebrną bo się zaczepy pourywały i przez dziurki wpływa do srodka
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Najpewniej o listwie u dołu klapy od bagażnika. Co do przecieku to nie wiałeś nic grzebane przy tylnej szybie?robertinno pisze:Witam. O której listwie piszesz? Czy chodzi Ci o listwę na dachu? Ja ją zdjąłem ale nie mam tam żadnych zaczepów. Ja dokładnie mam wode w lewym schowku w bagażniku. Ktoś może wie gdzie szukać powodu?
kurde ostatnio strasznie mokrą tapicerkę mam w bagażniku a właściwie na klapie. na tej części dolnej gdzie jest lampka. czy to możliwe że to z winy uszczelki klapy
ten problem który miałem wcześniej że mi woda zciekała skądś tam jakoś znikł ale pojawiła się mokra tapicerka. kurde a nie mam garażu by przy tym grzebać, a na zewnątrz to nie robota zwłaszcza teraz.

ten problem który miałem wcześniej że mi woda zciekała skądś tam jakoś znikł ale pojawiła się mokra tapicerka. kurde a nie mam garażu by przy tym grzebać, a na zewnątrz to nie robota zwłaszcza teraz.
Robert Ferrari czeka