Uszczelka pod komputerem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Uszczelka pod komputerem
Jak w temacie, czy ktoś z was miał problem z przeciekającą uszczelką pod ECU? Wiem, że ten problem był w a4 b5,b6, i pasku b5? czy ktos to przerabiał w c5? Czy po rozpięciu ECU trzeba coś i wtyczek znajdujących się tam trzeba coś potem kodować czy wystarczy odpięty aku? nie wiem czy jest sens się za to zabierać, wody póki co nie ma pod pedałami.
Regulamin A6Klub.PL: (...) 8. Koniecznie musisz pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy po opublikowaniu wiadomości na forum, użyj opcji "edytuj", aby je poprawić. Nagminne łamanie zasad ortografii będzie karane ostrzeżeniem.
-
- Forum Audi A6 / A7
Przerabiałem zalany ECU, pewnie 80 % posiadaczy A6C5 to przerobi lub przerabiała. Ja po prostu odpiąłem aku, wszystkie kostki z komputera, oczyściłem podstawę tę plastikową i przykleiłem na klej do szyb. Potem, wszystko podłączyć i nic nie musiałem adaptować, kodować. Jedynie ustawiasz od nowa zegarek i stracisz przebieg dzienny z licznika
Oczywiście nie zapomnij od razu udrożnić odpływów wody.