[ A6 C5] przednie lampy.....
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] przednie lampy.....
witam co powiecie na temat ty przednich refeltorów?? http://moto.allegro.pl/audi-a6-99-01-re ... 27882.html moje oryginalne musze wymienic ponieważ są całe wyblakniete i zmatowiałe chodzi mi o ich przód a nie wewnętrzne lustro. martwie sie tylko że te z aukcji nie będą pasować tak idealnie jak oryginalne które mam..
- TheWitcher
- Forum Audi A6 / A7
Szczerze to nie mam pojecia. Ciekawe ze sprzedawca nawet nie podal producenta owej lampy. Moze byc roznie,albo bedziesz mial problem ze spasowaniem, albo zaraz popekaja ci uchwyty lub wyblaknie odblysnik. Moze tez byc tak, ze zalozysz I zapomnisz. Sprobuj sie dowiedziec od sprzedawcy kto to wyprodukowal a potem poszukaj opini na necie
Byla: Audi 80 1.6, A6 2.4 V6, A6 1.9Tdi Saloon, Coupe Quattro typ 85, jest jak w opisie 

-
- Forum Audi A6 / A7
myslałem też o polerce ale podobno potem też blakną.... dlatego tego nie robiłem bo to poprostu odkładanie problemu na jakis czas. a te moje są naprawde masakryczne. ale pk dowiem sie co to za producent. w sumie w opisie pisze że Producent / jakość: wysokiej klasy zamiennik, nie odbiegający jakością wykonania, parametrami oraz wyglądem od oryginału
- dio
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
No musi coś napisać, żeby ktoś chciał to kupić. A poza tym to co na zdjęciu nie zawsze zgadza się z tym co otrzymasz w przesyłce. Więc warto może jednak rozważyć odnowę oryginału, lub poszukanie używki w lepszym sanie od Twoich.karol_srem pisze:w sumie w opisie pisze że Producent / jakość: wysokiej klasy zamiennik, nie odbiegający jakością wykonania, parametrami oraz wyglądem od oryginału
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Zgadza się (sam to robiłem), ale lepiej mieć brzydszy ori niż ładną podróbkę. Chodzi o to że jak się to zrobi porządnie to na kilka lat będzie. Przecież autem cały jeździsz i piasek reflektory atakuje. Z czego są zrobione te podróbki? Wiem że ori są twarde, a te z aukcji (one też się porysują, zmatowieją itp.)karol_srem pisze:myslałem też o polerce ale podobno potem też blakną.
Może poczytaj sobie ten temat i pooglądaj fotki (m. in moje):
a6-c5-odnowa-lamp-przednich-vt8134.htm
Aha wcale do tego nie trzeba polerki mechanicznej, ręką też się da.

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
odpisała mi własnie firma od której zamierzam kupić te reflektory lampy są firmy DEPO i nie są przystosowane pod xenony a ja teraz dzwoniłem do poprzedniego własciciela i okazało sie jednak że xenony umnie są jednak oryginalne wiec owe reflektory nie będą pasowały. to w czym jest róznica ze one nie będą pasować??? czym one sie różnią gniazdami czy jak??
-
- Forum Audi A6 / A7
mozesz mi to przybliżyć?? wiem co to jest zestaw HID ale chodzi mi teraz o obecne zapłonniki które powodują że zaświecają sie żarniki co mam z tymi zapłonnikami zrobić i gdzie one sie znajdują?? w sumie znalazłem cos takiego http://moto.allegro.pl/audi-a6-c5-zesta ... 75170.html to napewno bedzie pasowało do tych nowych lamp ale niemam pojęcia jak rozwiązac sprawe z tymi oryginalnymi zapłonnikami jak to podłączyć.... bo gdyby auto niebyło wyposazone oryginalnie w xenony to niebyłoby żadnego kłopotu
Ostatnio zmieniony 09 lut 2012, 15:49 przez karol_srem, łącznie zmieniany 2 razy.
karol_srem, tu kolego masz wszystko ładnie opisane a6-c5-montaz-xenonow-hid-slim-soczewki- ... t14210.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
no tak wszystko pięknie ładnie ale jest jedno ale..... jesli ja kupie takie lampy jak podawałem prędzej i do tego taki zestawik do po demontażu starych xenonów zostanie mi wtyczka która jest "chyba" inna jak w zzwykłych lampach na żarówki H1 i H7 i co ja wtedy zrobie jak ta wtyczka nie bedzie mi pasowała do nowej innej przetwornicy i o ten problem mi chodzi