Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Avant] Problem z ryglem (zamykaniem) w drzwiach kier

Nadwozie
daniel1997

Post autor: daniel1997 » 09 gru 2012, 18:46

jezyk_05, to zamek do wymiany przerabiałem ten problem.

Damiancki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Damiancki » 18 gru 2012, 22:33

Skoro zacząłem temat to opiszę jak go zakończyłem.

Najpierw kupiłem ze szrotu, 150zł po miesiącu zaczął padać. Najpierw mikrostyki potem mechanizm. Walczyliśmy na różne sposoby i o ile z mikrostykami sprawę załatwiłem definitywnie mechanizm niestety po różnych zabiegach działał tylko chwilę.

W końcu kupiłem z allegro chiński zamiennik za 144zł. Mechanizm działa jak nowy i puki co mikrostyki też. Tak więc polecam od razu zamiennik i nie kupować tych ze szrotu bo mało które mają jeszcze przyszłość przed sobą. A oglądałem ich wiele. Słyszałem że w chinolach głownie pada elektronika, jeśli tak będzie przełożę z mojego staryego z nowymi mikrostykami i będzie miodzio.

Zamek z allegro który kupiłem

birdman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: birdman » 13 sty 2013, 10:56

jezyk_05 pisze:Dzisiaj się bawiłem strzykawką z rurką i naftą. Popsikałem wszystkie drzwi. Kierowca i cały tył chodzi idealnie, natomiast pasażer przód drzwi trzeba jakby przytrzymać dociśnięte i po chwili rygiel zaskakuje...

EDIT: Dzisiaj rano po mroźnej nocy na bank poniżej -10 stopni, rano przy rozruchu -8 stopni wszystko elegancko działa, pojeździłem i jeszcze raz zaaplikowałem naftę. Myślę że wszystko będzie ok, dzięki Panowie <radocha>
I jak tam? Zamek Ci nadał ładnie chodzi?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja