Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Pogięta dokładka zderzaka :(

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[A6 C5] Pogięta dokładka zderzaka :(

Post autor: eneron » 11 lip 2009, 13:38

Panowie i Panie dziś zawisłem zderzakiem na krawężniku :cry:

Gdy auto wisiało zderzakiem na krawężniku wydawało się, że wszystko będzie ok ale gdy zacząłem cofać dokładka zderzaka zaczęła się odwijać i teraz miejscami zwisa ta dokladka jak rozciągnięta szmata :roll:

Może ktoś przerabiał taki temat i wie jak to można jakoś naprostować? Czy jak zacznę podgrzewać np opalarką to czy plastik po rozgrzaniu z małą pomocą powróci na swoje miejsce bo chyba raczej nie powinien pękać od podgrzania? Czy może próbować jakoś wkrętami od spodu przykręcać, żeby te falbany wyprostować?

Dokładka nie jest mocno pozaginana ale brzydko to wygląda szczególnie z daleka jak sobie zwisa ten plastik w kilku miejscach :/
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
tolondo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: tolondo » 11 lip 2009, 19:45

dobrze prawi slavi 16 samemu trudno z tym walczyc a oni zrobia ta dobrze,koszt ni epowinien byc duzy

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 11 lip 2009, 21:36

eneron, ja tak miałem... Wyjezdzałem z garażu... Nie pomyślałem ,że załozone mam 16 a nie 18 :roll: no i za szybko wyjechałem troche... I się tak pogieło... Jak z daleka szedlem to strasznie to wyglądało... Ale oddalem do mojego lakiernika to mi to "na ciepło" naprostował... Spróbuj podjechac do jakiegoś lakiernika na pewno sie z tym upora... <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja