Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5] malowanie zderzakow

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzycho0110
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzycho0110 » 02 kwie 2009, 15:58

ok teraz rozumiem :-) co do mycia smoły itp wystarczy np.wd40 >popsikać porządnie i szmateczką schodzi idealnie ;-)

Awatar użytkownika
SPeak_8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk.
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: SPeak_8 » 24 kwie 2009, 23:12

a wie ktoś czy w ASO mają lakiernie??

Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remczar » 20 maja 2009, 14:22

witam,

ja rowniez planuje pomalowac w swojej niuni plastiki, ale zastanawia mnie jak to jest z czujnikami parctronica. Czy jak je pomaluje to nie bedzie czasem parctronic awriowal? W sumie to jest tylko takie pytanie z ciekawosci, bo raczej jestem bardziej sklonny malowac wszystko oprocz listwy z czujnikami i kratek, bo bardziej mi sie to podoba, ale wlasnie nurtuje mnie sprawa tych czujnikow :mrgreen:

Awatar użytkownika
wojtas255
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojtas255 » 24 maja 2009, 17:51

SPeak_8 pisze:a wie ktoś czy w ASO mają lakiernie??

Nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie w Radomiu w ASO VW/OOOO typowej lakierni nie ma. Jak sie im oddaje samochód do pomalowania czy polakierowania to zaprowadzają go do jakiegoś "zaprzyjaźnionego" zakładu odpowiednio liczac sobie za taką usługę.... A przy okazji zapytam czy zna ktos w Radomiu naprawde dobrego lakiernika? Planuje odswieżyć zderzaczki u siebie - sa w kolorze nadwozia ale pewne ubytki widac na nich..... JAkies takie parkingowe prytarcia....
BYŁO: AUDI 80 B3 1.8 PM 75 KM
JEST:A6 AVANT 2.8 V6 30v Benzin

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 25 maja 2009, 17:23

remczar pisze:witam,

ja rowniez planuje pomalowac w swojej niuni plastiki, ale zastanawia mnie jak to jest z czujnikami parctronica. Czy jak je pomaluje to nie bedzie czasem parctronic awriowal? W sumie to jest tylko takie pytanie z ciekawosci, bo raczej jestem bardziej sklonny malowac wszystko oprocz listwy z czujnikami i kratek, bo bardziej mi sie to podoba, ale wlasnie nurtuje mnie sprawa tych czujnikow :mrgreen:
Ja bym nie malował czujników... bo musi byc to fachowo zrobione co by nie była za gruba warstwa lakieru by czujniki nie oszukiwaly... Pozostałbym przy pomalowanej listwie a czujniki zostawil czarne tak jak to u mnie w autku jest <piwo>

audi-a6-c5-piekna-bestia-wymarzone-led- ... 34,165.htm

Po odkręceniu listwy z czujnikami one wychodza z listwy także łatwo można pomalować listwe a następnie spowrotem włożyć czujniki i przykrecic listwe do zderzaczka <ok>

Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remczar » 27 maja 2009, 16:17

MISIEK_A6, wlasnie tak myslalem, ze jak je pomaluje to moze parctronic wariowac.
Dzieki za odpowiedz.

sikor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sikor » 27 maja 2009, 22:34

ja tez sie zabieram za malowanie , ale mysle o zdjeciu zdezakow i dac je do malowania , albo aby koles zrobil to w jeden dzien , auta nie zostawie bo wiem czym to sie konczy, kiedys zostawilem do wymiany czegos tam i jezdzilem sobie golfem a tu moja audiczka mnie wyprzedzila z predkoscia napewno niezgodna z prawem (koles tlumaczyl ze sprawdzal czy wszstkod dziala) , do malowania sklonila mnie ta zlota niunka o ktorej tyle piszecie , swietnie wyglada , i mykam jeszcze zajrzec co myslicie o prxyciemnianiu szyb bo te u miska wygladaja zaj... ale czy mi smerfy za to dowodu nie zabiora ??
moja milosc- audi 80 b4 2.0
moja kochanka- a6 c5 2.8

olimpus104
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: olimpus104 » 23 sie 2009, 10:26

Witam zainteresowanych malowaniem zdeżakow i dokładek pod kolor nadwozia.Wczoraj odebrałem auto od lakiernika,efekt wydaje mi się super.koszt 600 malowanko 300 materiualy-podklad na plastiki,dodatek do farby ,dodający elastyczności. Dodam kilka fotek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 23 sie 2009, 12:44

slavi16, nidy plastiku nie pomalujesz tak samo jak metalu...

komandor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: komandor » 23 sie 2009, 16:48

nie mniej jednak u Miska sie udalo :P
Styl, szyk, smak i elegancja - AUDI

teodor2424
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: teodor2424 » 23 sie 2009, 23:30

olimpus104, mam taki sam kolorek jak ty na tym samy autku. i tez zabieram się z zaprzyjaźnionym lakiernikiem od jutra za modyfikacje.
Powiedzcie mi tylko czy dobierając farbę dobierać pod kolor nadwozia czy kolor zderzaków?? Bo minimalnie fabrycznie się różnią, a że będę malował tez błotnik tylny i malował całościowo zderzaki to czy pociągnąć wszystko jednym odcieniem czy takim jak w tej chwili są zderzaki(troszkę ciemniejsze)

Może wiesz jakich składników do malowania (ulepszaczy, podkładów zwiększających przyczepność, uelastyczniaczy) uzyl lakiernik i czy dal gwarancje ze na listwach drzwiowych dolnych nic nie będzie pękało??

olimpus104
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: olimpus104 » 24 sie 2009, 12:27

teodor2424-skoro będziesz malował zdeżaki,to farbe dobież pod kolor nadwozia,jeżeli niebyło wcześniej gdzies malowane,bo wtedy naprawde ciężko dobrac kolorek.dobry lakiernik musi dobrac najbardziej opcjonalny kolor,ale itak może sie minimalnie rużnic,plastiku nieda sie tak pomalowac jak blache.Dodatki to podkład na elemęty z plastiku i dodatek do farby który ją uelastyczni.pozdrawiam. Lakiernik pod rękom więc jak coś się będzie działo to do poprawki,listwy dolne w audi po lifcie sa dosyc sztywne jak zastosuje dodatki o których wczesniej wspominałem,powinno byc dobrze.

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 24 sie 2009, 17:16

komandor, no tak ale zawsze jednek troche sie bedzie różnilo połyskiem i w dotyku... Bo to są rożne tworzywa...

teodor2424
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: teodor2424 » 26 sie 2009, 18:02

Jestem mało zadowolony z dobranego kolorku na zderzaki i listwy progowe :/
jako że miałem do malowania jeszcze tylny błotnik lakiernik dobrał farbę pod kolor nadwozia, no i dobrze zrobił tam różnicy nie ma widać.
Ale natomiast na zderzakach i na progach widać kolosalną róznice:/ wiem że plastiki mają inny odcień ale żeby aż tak się różniły?? Wszystko było malowane bazą podstawową a nie jakąś modyfikowaną.

Przed malowaniem zderzaki miały minimalnie inny odcień ale teraz to jest widać bardzo wyraźnie, są ciemniejsze, co byście zrobili?? malować jeszcze raz czy tak zostawić??
zdjęcia wkleję wieczorkiem.

Ps. może widać tak ta różnicę bo zderzaki po malowaniu nie były jeszcze polerowane?? może to mieć znaczenie??

Voytec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: Voytec » 26 sie 2009, 19:15

teodor2424 pisze:Ps. może widać tak ta różnicę bo zderzaki po malowaniu nie były jeszcze polerowane?? może to mieć znaczenie??
to nic nie zmieni kolego :-/
Coś poszło nie tak bo normalnie to nie może być widać rożnicy.Zdarza sie że wczesniej autko było malowane i jest trochę kłopot ale idzie to ogarnąć ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja