Witam
Problem może i małej wagi ale strasznie wkurzający, otóż czasami po otwarciu centralnego z pilota pojedyncze drzwi nie otwierają się. Rygielek podnosi się, klamka też a drzwi dalej zamknięte. Zdaje mi się, że może być to powiązane z ty, że ktoś ( żona lub synek ) pociągnie za klamkę przed otwarciem centralnego. Czy to jest jakaś opcja czy usterka?
Z góry dzięki
Pozdrawiam
[ A6 C5] Blokujące się zamki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Endriu
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[ A6 C5] Blokujące się zamki
AEB 150KM + wirus na 180KM 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Mam identycznie - gdy przy zamkniętym centralnym pociągnę za klamkę przednich prawych lub przednich lewych drzwi, to później te drzwi dają się otworzyć jedynie klamką od wewnątrz. Natomiast tylne drzwi się tak nie blokują.swierzak pisze:Ja mam dokladnie tak samo ale wystarczy od srodka otworzyc owe dtzwi i problem z glowypozdrawiam
Zauważyłem też, że w takiej sytuacji w przednich drzwiach ten "ciupek" nie wysuwa się do końca przy otwarciu zamka centralnego.
O co w tym chodzi?
//edit:
Poszedłem do garażu na oględziny swej bryczki, no i zacząłem zamykać, pociągać kilka razy za klamkę, a potem otwierać pilotem, i próbować otworzyć drzwi, i tak kilka naście razy, usiłując rozkminić o co tu chodzi.
Drzwi od strony kierowcy czasami dały się otworzyć normalnie, czasami kilka pociągnięć za klamkę owocowało słyszalnym "kliknięciem" i wreszcie drzwi dały się otworzyć z zewnątrz, a czasami trzeba było użyć klamki wewnętrznej.
Nie mam pojęcia o co tu chodzi.
Witam
Mam podobny problem tylko u mnie od poczatku jak kupiłem moje a6 nie otweirały sie drzwi kierowcy po kliku kombinacjach udało mi sie je otworzyć ale przy probie zamkniecia z pilota drzwi wariowały otwierały sie i zamykały i szyby same sie opuszczały. Zdjałem tapicerke odoczyłem zamek i teraz drzwi otwieraja się i zamykaja sie z kluczyka bez problemu a reszta drzwi zamyka sie z pilota. Wiec wnioskuje że uszkodzony jest zamek znalazłem na allegro nowy za 65 zł ale nie wiem czy będzie pasował do mojego auta. Czy jest jakaś róznica w zamkach kierowcy w tych audi
posiadam pakiet konfort nie wiem czy to jakaś różnica.
Opis zamka
"Przedmiot: centralny zamek drzwi przednich
Strona: lewa (po stronie kierowcy)
Nr OE: 4B1 837 015G
Producent / jakość: wysokiej klasy zamiennik, nie odbiegający jakością wykonania, parametrami oraz wyglądem od oryginału
ZASTOSOWANIE
Samochód: Audi A6 C5
Rok produkcji: 1997-2005"
Dodaje link na allegro w celu sprawdzenia.
http://allegro.pl/audi-a6-c5-97-05-zame ... 11258.html
Mam podobny problem tylko u mnie od poczatku jak kupiłem moje a6 nie otweirały sie drzwi kierowcy po kliku kombinacjach udało mi sie je otworzyć ale przy probie zamkniecia z pilota drzwi wariowały otwierały sie i zamykały i szyby same sie opuszczały. Zdjałem tapicerke odoczyłem zamek i teraz drzwi otwieraja się i zamykaja sie z kluczyka bez problemu a reszta drzwi zamyka sie z pilota. Wiec wnioskuje że uszkodzony jest zamek znalazłem na allegro nowy za 65 zł ale nie wiem czy będzie pasował do mojego auta. Czy jest jakaś róznica w zamkach kierowcy w tych audi

Opis zamka
"Przedmiot: centralny zamek drzwi przednich
Strona: lewa (po stronie kierowcy)
Nr OE: 4B1 837 015G
Producent / jakość: wysokiej klasy zamiennik, nie odbiegający jakością wykonania, parametrami oraz wyglądem od oryginału
ZASTOSOWANIE
Samochód: Audi A6 C5
Rok produkcji: 1997-2005"
Dodaje link na allegro w celu sprawdzenia.
http://allegro.pl/audi-a6-c5-97-05-zame ... 11258.html