Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Big problem.....powódź w aucie

Nadwozie
ODPOWIEDZ
atlas audi a6

Big problem.....powódź w aucie

Post autor: atlas audi a6 » 18 maja 2016, 21:07

Hej
Niby temat przerabiany jednakże u mnie coś dziwnego się dzieje. Odkurzalem dziś auto i za fotelem pasażera w avancie mam kałużę wody czystej nie pachnącej kur@@wody! Przód suchutki. Koledzy koleżanki pomocy.
Może to być związane z ostatnio deszczową pogodą? Tak to kojarzę ale pewny nie jestem. Drzwi mam szczelne i uszczelka nie przylega. Skąd to gówno się bierze pojęcia nie mam. Jeżeli ma to związek z pogodą to czy w podłodze ew w progu są jakieś zaślepki których może mi brakować??
Dziękuję za sugestie

Awatar użytkownika
Vito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Vito » 19 maja 2016, 07:29

Sprawdziłbym drożność kanałów odprowadzających w komorze silnika,mam na myśli te w okolicach podszybia.Jeśli są zapchane woda będzie wdzierać się do wnętrza.

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 19 maja 2016, 08:30

Vito pisze:Sprawdziłbym drożność kanałów odprowadzających w komorze silnika,mam na myśli te w okolicach podszybia.Jeśli są zapchane woda będzie wdzierać się do wnętrza.
te kanały są jak najbardziej drożne, na podszybiu w okolicy akumulatora sucho :(

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 19 maja 2016, 09:31

a opływ wody z parownika? masz szyberdach?

qnitus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qnitus » 19 maja 2016, 14:16

Ja w poprzednim aucie miałem podobny problem z ta różnicą ze woda stała za fotelem kierowcy winny okazał się wężyk przewodu spryskiwacza tylnej szyby który się wypiął i elegancko wpompowałem sobie pół zbiorniczka płynu w podłogę.

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 30 maja 2016, 07:20

update....
Sprawdziłem odpływy na podszybiu i są suchutkie, jak włączę klimatyzację to woda przestaje napływać i woda z klimy swobodnie kapie na ziemie pod samochód. Sprawdziłem szybę, uszczelki sprysk tylnej szyby i wszystko jest ok. Obejrzałem samochód od spodu i nie widzę żadnego miejsca odpowiedzialnego za ewentualny pobór deszczówki z drogi. Zauważyłem również taką sprawę, że jak WŁĄCZĘ klimatyzację to już nic nie cieknie. Dopiero jak klima jest WYŁĄCZONA to po pewnym czasie pojawia się woda......

[ Dodano: 2016-05-30, 07:20 ]
problem rozwiązany....pęknięta rurka od klimy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja