[a6 C5 2,8] automatyczne otwieranie bagaznika
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
W c6 jest patent z siłownikami ori i czerwonymi sprężynami STEIN ale za chiny nie pamiętam jaki to był rozmiarmarach8

xoslox, są za słabe jak na nasze klapy te siłowniki. Z a6 C6 są w miarę silne i mają dobrą konstrukcję ale... Za nisko wisi klapa

szalony, niestety sie wszystko opóźnia bo gałgany policzyli wszystko na zbyt długi siłownik i obudowa uniemożliwi zamknięcie klapy... Tyle dobrego, że udało się wyłapać to za wczasu bo byłby kibel. Teraz jest problem by uzyskać odpowiednią moc w połączeniu z hamulcem końcowym i wolną przestrzenią na siłowniku na sprężynę ( bez niej nie będzie szans na sprawne działanie tego patentu nawet w zimę. W ciepłe dni sam siłownik da rade unieść klapę. )
Tak więc proszę o cierpliwość. Wchodzą w grę pieniądze od wielu osób więc nie chce odwalić lipy

- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Temat zwolnił bo Państwo od siłowników troche w kule lecą... Trzeba się o wszystko prosić. Nawet wizja zrobienia około 100 kompletów ich nie przekonuje do odrobiny kreatywności dlatego nadal szukam alternatywy, która istnieje w innych autach. Masakra po prostu. Dodatkowo firma od sprężyn sie nie odzywa i szukam z DE bezpośredniego dostawcy STEIN