[A6 C5 1,8T 150KM Chce przerobic na LPG - Czy warto??]
[A6 C5 1,8T 150KM Chce przerobic na LPG - Czy warto??]
Witam
Jak w temacie.
Powiedzcie mi czy po wstawieniu instalacji gazowej (sekwencja) nie zacznie mi sie sypac wszystko? Jakie sa oszczednosci?? Jak Wam chodzi na gazie i czy duzo traci na osiagach??
W ogole prosze o opinie.
Jak w temacie.
Powiedzcie mi czy po wstawieniu instalacji gazowej (sekwencja) nie zacznie mi sie sypac wszystko? Jakie sa oszczednosci?? Jak Wam chodzi na gazie i czy duzo traci na osiagach??
W ogole prosze o opinie.
witaj kolego , mam gaz od 6miesiecy..przejechałem 15 tys, jest osobny temat o moim gazie , tam znajdziesz co mam i jakie miałem problemy i pytania...
a6-c5-18t98-150km-jaka-lpg-vt13085.htm#138169
osobiście nie żałuje wcale..oszczędności to prawei połowa tego co na benzynie..spalanie to 10 w trasie i do 13 w miescie[warszawa] na mocy nie straciłem nic i nie widze różnicy czy gaz czy benz. co do sypania sie auta to jak zamontujesz instalacje dobrej firmy i przedewszystkim przez kumatego gazownika a nie druciarza..[druciarze -90%gazwoników] to bedzie hulało..i oczywiscie przed zagazowaniem doprowadzenie silnika do stanu bdb..
późniejtylko sie cieszyc niedroga ekspolatacja super autka:D
osobiście nie żałuje wcale..oszczędności to prawei połowa tego co na benzynie..spalanie to 10 w trasie i do 13 w miescie[warszawa] na mocy nie straciłem nic i nie widze różnicy czy gaz czy benz. co do sypania sie auta to jak zamontujesz instalacje dobrej firmy i przedewszystkim przez kumatego gazownika a nie druciarza..[druciarze -90%gazwoników] to bedzie hulało..i oczywiscie przed zagazowaniem doprowadzenie silnika do stanu bdb..
co maiłes na mysli pisząc doprowadzenie silnika do stanu bdb?
eddi83 pisze:witaj kolego , mam gaz od 6miesiecy..przejechałem 15 tys, jest osobny temat o moim gazie , tam znajdziesz co mam i jakie miałem problemy i pytania...
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja też uważam, że warto. Popieram też opinię przedmówcy n/t druciarzy. Ja miałem o tyle szczęście, że jak kupiłem moją laleczkę gaz kosztował 1,60 ( tak, tak - przypomnijcie sobie rok temu), teraz tylko oszczędzam. Z tego co widzę masz turbinę Kolego - więc myślę że warto porozmawiać z gazownikiem, który ma pojęcie o silnikach doładowanych. Ja trochę się bałem kupić z turbiną bo nie wiedziałem czy jest możliwość właściwego zaprogramowania kompa od gazu żeby dobrze z turbo współpracował.
Natomiast z całą pewnością podkreślam moje zadowolenie z gazu w odniesieniu do diesla, faktem jest tylko to, że trzeba gazikowi poświęcić trochę uwagi.
pozdrawiam !
Natomiast z całą pewnością podkreślam moje zadowolenie z gazu w odniesieniu do diesla, faktem jest tylko to, że trzeba gazikowi poświęcić trochę uwagi.
pozdrawiam !
mamar6, stan bdb to miałem na mysli ze wymiana płynów, świec..a te są dośc drogie jak do 1.8T, wymiane kabli..i żadnych problemów z przepłuwka i takimi..musi byc zdrowiutki silnik...
ja tez sie bałem gaz do Turbo, wczesniej miałem 2.5 V6 170km w gazie i powiem wam ze teraz 150km lepiej duzo chodzi , ale gaz zamoantowany na bardzo dobrych pdzespołach i u dobrego specjalisty..
jeszcze raz podkreśle, jak nawet najlepszą instake ?LAndi Omegas zamontuje wam [druciarz] to bedzie padaka wszystko w rękach gazownika
ja tez sie bałem gaz do Turbo, wczesniej miałem 2.5 V6 170km w gazie i powiem wam ze teraz 150km lepiej duzo chodzi , ale gaz zamoantowany na bardzo dobrych pdzespołach i u dobrego specjalisty..
jeszcze raz podkreśle, jak nawet najlepszą instake ?LAndi Omegas zamontuje wam [druciarz] to bedzie padaka wszystko w rękach gazownika
- krzysiek-54
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Kolego jeśli gaz zostanie zamontowany w profesjonalnej firmie i dobrej jakości to nie masz się co bać.
Moja A6 chodzi na gazie 5 lat i jest bajka, a jak przełączę na benzynę to nie odczuwam żadnej różnicy.
Wikse ma odpowiednią!! :-P
Zwróci się bardzo szybko.
Szczerze POLECAM!!!
Moja A6 chodzi na gazie 5 lat i jest bajka, a jak przełączę na benzynę to nie odczuwam żadnej różnicy.
Wikse ma odpowiednią!! :-P
Zwróci się bardzo szybko.
Szczerze POLECAM!!!

Masz problemy z nawigacją Audi A6? Kliknij: Brak karty sd do nawigacji Audi A6 C7
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
a moze orientujecie sie gdzie jest jakis dobry gazownik na podlasiu?
eddi83 pisze:mamar6, stan bdb to miałem na mysli ze wymiana płynów, świec..a te są dośc drogie jak do 1.8T, wymiane kabli..i żadnych problemów z przepłuwka i takimi..musi byc zdrowiutki silnik...
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
do takiego autka sugeruje ci włożyć reduktor do turbo .najlepsze do tego typu aut są reduktory dwyu stopniowe koltec nekam lub landi renzo .. ale one sporo kosztują ok 600-700 zł za szt KME ma reduktory do turbin są one o 100 zł droższe od zykłych nie radze wkładać reduktora magic jet ma on zawór różnicowy ze zwoka , powiększa to turbo dziure i ogólnie jeśli chodzi o elektronike to autko nie ma zbyt dużych wymagań ja sprzedaje staga jeśli niałbym doradzić to staga 300 plus więcej możliwości regulacji no i gwarancja 3lata na elektronike , na stagu 4 tez pojedzie . co do producenta elektroniki wybór pozostawiam tobie . miałem skode superb z silnikiem 1.8T 2003r 193km tuningowana w szwajcari . co ważne miałem tam czasy wtrysku na biegu jałowym 2.5mms co kazało założyć szybsze listwy. instalka była w takiej konfiguracji
-elektronika stag300 ( jak zakładałem nie było jeszcze plusa)
-listwy plani jet ( nie polecam )
-reduktor koltec necam
po za wymianą listew przy 30 tyś instalajk działała bez awaryjnie i dalej śmiga tyle że na podkarpaciu
-elektronika stag300 ( jak zakładałem nie było jeszcze plusa)
-listwy plani jet ( nie polecam )
-reduktor koltec necam
po za wymianą listew przy 30 tyś instalajk działała bez awaryjnie i dalej śmiga tyle że na podkarpaciu