[c5 1.8T] Jaka instalacja LPG ?
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nie ma prawa podpierać się benzyną, żaden silnik, czy to wolnossący, czy doładowany. Tego flachowca omijaj szerokim łukiem. Możesz mu narobić wstydu, pisząc to publicznie na lpg-forum, zobaczysz jaka będzie reakcjaLukash pisze:"Zawsze silniki z turbo u nas dostają niewielki dotrysk benzyny przy bucie..."

- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
dla tego myslalem tak wysoko bo do 4 tys to zadko dochodze wsumie 3 nie przekraczam tak na codzień po mieście. Ale jak ktoś kusi to lubie sobie przycisnąć i poczuć to wgniatanie w fotel (chyba każdy lubi to uczucie) i wtedy mogło by przełączać sie na BP. Tak tylko wpadłem na pomysł teraz jak myślę, żeczywiście sporo moze byc sytuacji gdzie bede sie denerwował, że wraca na benzyne. Ale dzieki za info może brat sie da namówić bo chciał tak w corsie b u niego zrobić 

Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
Jaka instalacja LPG ?
Witam chciał bym się dowiedzieć którą najlepiej z tych instalacji zamontować w swoim 1.8t żeby nie mieć póÂźniej problemów z gazem lub które podzespoły zmienić w danej specyfikacji.
1. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - KING OBD - jednostka sterująca KING OBD (automatycznie sporządza najlepsze parametry spalania) + reduktor Magic Jet + listwa wtryskowa Valtek w cenie 2699 zł.
2. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - STAG 300 Premium OBD - jednostka sterująca STAG 300 Premium OBD + reduktor Magic Jett t+ listwa wtryskowa Valtek w cenie 2600 zł.
3. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - STAG 4 - jednostka sterująca STAG 4 + reduktor tłokowy Magic Jet + wtryski Magic Jet w cenie 2199 zł.
4. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - STAG 4 - jednostka sterująca STAG 4 + reduktor tłokowy Magic Jet + listwa wtryskowa VALTEK w cenie 1850 zł.
Czy może np. taki:
Koszt instalacji to 2600zł, na najlepszych w tej chwili dostępnych u nas podzespołach (elektronika STAG 300-4 ISA2, wtryskiwacze Barracuda, KME silver 200KM)
1. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - KING OBD - jednostka sterująca KING OBD (automatycznie sporządza najlepsze parametry spalania) + reduktor Magic Jet + listwa wtryskowa Valtek w cenie 2699 zł.
2. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - STAG 300 Premium OBD - jednostka sterująca STAG 300 Premium OBD + reduktor Magic Jett t+ listwa wtryskowa Valtek w cenie 2600 zł.
3. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - STAG 4 - jednostka sterująca STAG 4 + reduktor tłokowy Magic Jet + wtryski Magic Jet w cenie 2199 zł.
4. Montaż Sekwencyjnej Instalacji Gazowej - STAG 4 - jednostka sterująca STAG 4 + reduktor tłokowy Magic Jet + listwa wtryskowa VALTEK w cenie 1850 zł.
Czy może np. taki:
Koszt instalacji to 2600zł, na najlepszych w tej chwili dostępnych u nas podzespołach (elektronika STAG 300-4 ISA2, wtryskiwacze Barracuda, KME silver 200KM)