[All C5 2.7T] Jaka instalacja LPG i jakie spalanie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Calowicie nie zgadzam sie z kolega...
Sam do tej pory jezdzilem 2.8 na lpg a teraz od dwoch miesiecy ujezdzam 2.7T na BRC i sprawuje sie znakomicie. Nie spala oleju, trzyma cisnienie na turbinkach. Ciesze sie z posiadania 250 kucy pod maska i smieje sie z wszystkich dieselkow ktore objedzam dookola zanim zdaza ruszyc z miejsca... A ten dzwiek. Nic nie zastapi mocnej benzyny polaczonej z dobrze zalozonym LPG
[2.7 biturbo 250KM] Instalacja LPG do tego silnika
Witam mam spory dylemat ponieważ niedawno sprowadziłem ładną A6 2.7 biturbo quattro 250 KM trochę to maleństwo pali, generalnie autko mam do sprzedania ale póki co kupca brak więc szkoda mi żeby sobie tak stał i marniał. Zastanawiam się nad jakąś sensowną instalacją gazową i tutaj pytanie do was. Jak sprawują sie wasze samochody o podobnych parametrach na gazie no i jaki jest koszt założenia takiej instalacji
?

Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 15:45 przez michal_81, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wg mnie da sie 
Ja Ci nie powiem sprzedaj czy kup diesla, ja bym zakładał, temat tutaj: allroad-27t-27-biturbo-gaz-vt4331.htm
Znajdź porządny zakład gazowniczy podjedź i popytaj, tylko licz się z kosztami zakładania.. ile to paliwa za to by było..chyba że zamierzasz krótko jeździc a piszesz o sprzedazy to nie ma sensu..

Ja Ci nie powiem sprzedaj czy kup diesla, ja bym zakładał, temat tutaj: allroad-27t-27-biturbo-gaz-vt4331.htm
Znajdź porządny zakład gazowniczy podjedź i popytaj, tylko licz się z kosztami zakładania.. ile to paliwa za to by było..chyba że zamierzasz krótko jeździc a piszesz o sprzedazy to nie ma sensu..
- lekarz12_18
- Forum Audi A6 / A7
michal_81 w twoim przypadku powinieneś założyć instalację dedykowaną do aut z turbosprężarką. Charakteryzuje się ona głównie większym ciśnieniem wtryskiwanego gazu
Koszta myślę, że zamkną się w przedziale ok 3,5 - 4,5 tys. (zależy od części). Dokładnie Ci w tym momencie nie powiem, ale zapytam kolegę, pracował w warsztacie zajmującym się tego typu przeróbkami 

Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem, wjechałem na polską drogę - wahacz połamałem 

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
widzę na całego idziesz :-Pcorel pisze:Tez zastanawialem sie nad ON i chcialbym zobaczyc czy z V6 tdi mozna zrobic bi turbo ?
moim zdaniem taki 2.5 180 styka, ewentualnie go na te ok 204 można zrobić, a jak mało to 3.0tdi tylko ten od C6
furka @SCORPI pięknie się zbierała jak jeździliśmy, jedynie u niego brak quattro (przy tej mocy obowiązkowe), po skwerku tylko widziałem cały czas mrugający asr (a co za tym idzie, mniejsze odejście bo spadek obrotów przez kompa)
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
- corel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
fassi1, http://www.landi.pl/systemy-gazowe/do-s ... em-omegas- dobrze trafilem :?:
Jak znajde w dobrej cenie 2.7 BiTurbo bede myslal o gazie. Wiec bede Cie wtedy nawiedzac ekspercie :-P
Jak znajde w dobrej cenie 2.7 BiTurbo bede myslal o gazie. Wiec bede Cie wtedy nawiedzac ekspercie :-P