[All C5 2.7T] Jaka instalacja LPG i jakie spalanie?
[All C5 2.7T] Jaka instalacja LPG i jakie spalanie?
Witam.
Czy ktoś orientuje się na temat silnika 2,7Turbo i LPG?
Dosłownie interesuje mnie wszystko.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-03-07, 11:47 ]
czy ktoś ma już instalację LPG z takim silnikiem? a może ktoś próbował założyć LPG do silnika 2,7 turbo?
Będę wdzięczny za każdą informację :roll:
Czy ktoś orientuje się na temat silnika 2,7Turbo i LPG?
Dosłownie interesuje mnie wszystko.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-03-07, 11:47 ]
czy ktoś ma już instalację LPG z takim silnikiem? a może ktoś próbował założyć LPG do silnika 2,7 turbo?
Będę wdzięczny za każdą informację :roll:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2009, 17:06 przez zibi-2004, łącznie zmieniany 3 razy.
Pierwszy raz słyszę o wtryskiwaczach Viaken :shock: - może chodzi o interfejs tej firmy .wojtek26 pisze:W tym silniku napewno sprawdzi sie sekwencja na Stagu300-6 i wtryskiwacze VIAKEN-a ale jak pojdziesz do gaziarzy to napewno cos konkretnego dobiora mozesz tez zainstalowac RINCE-a to LPG z górnej półki.
RINCE :shock: Może chodzi o Prince .
Ech , tak to jest jak ktoś gdzieś coś usłyszy.
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dla mnie bez sensu,po co ci byl 2.7t a teraz lpg!!!
Kretynizm bylo sobie kupic tici bez gazu,po co truc taką; fure jaką; posiadasz.Zastanow sie zanim kupisz...
I tu sprawdza sie moje powiedzenie ze,niewazne ze masz dobry wozek najwazniejsze by go utrzymac...
[ Dodano: 2008-03-11, 03:28 ]
albo przerob na gaz ziemny ------bedzie taniej :-x
Kretynizm bylo sobie kupic tici bez gazu,po co truc taką; fure jaką; posiadasz.Zastanow sie zanim kupisz...
I tu sprawdza sie moje powiedzenie ze,niewazne ze masz dobry wozek najwazniejsze by go utrzymac...
[ Dodano: 2008-03-11, 03:28 ]
albo przerob na gaz ziemny ------bedzie taniej :-x
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Fakt błą;d w pisaniu miało byc Prince a poza tym to chyba kolego mało wiesz na temat LPG :evil:Labas pisze:Pierwszy raz słyszę o wtryskiwaczach Viaken :shock: - może chodzi o interfejs tej firmy .wojtek26 pisze:W tym silniku napewno sprawdzi sie sekwencja na Stagu300-6 i wtryskiwacze VIAKEN-a ale jak pojdziesz do gaziarzy to napewno cos konkretnego dobiora mozesz tez zainstalowac RINCE-a to LPG z górnej półki.
wojtek26 pisze:Fakt błą;d w pisaniu miało byc Prince a poza tym to chyba kolego mało wiesz na temat LPG :evil:Labas pisze:Pierwszy raz słyszę o wtryskiwaczach Viaken :shock: - może chodzi o interfejs tej firmy .wojtek26 pisze:W tym silniku napewno sprawdzi sie sekwencja na Stagu300-6 i wtryskiwacze VIAKEN-a ale jak pojdziesz do gaziarzy to napewno cos konkretnego dobiora mozesz tez zainstalowac RINCE-a to LPG z górnej półki.
Może i mało wiem na temat LPG , ale uświadom mnie na temat wtryskiwaczy VIAKEN , daj jakiś przykład gdzie to można nabyć , jaką;ś stronę a zwrócę honor .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-11, 20:15 ]
Niedaleko Warszawy jest Guru LPG , zakłada instalacje do mocnych aut .zibi-2004 pisze:wielkie dzięki za sugestie, są; dla mnie bardzo cenne ... rozumiem, że nikt z tego formum nie wpadł na pomysł aby do tego silnika wciskać LPG?
Ma ksywę NikośWariat , wystarczy wpisać w google i znajdziesz go .
[All]Ile pali silnik 2,7 biturbo LPG???
Tak jak w tytule ile pali silnik 2,7 Biturbo gazu po przeróbce na sekwencyjny??? Jak wpływa gaz na taki silnik???
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 00:48 przez majuDJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Pisalem w jednym z postow odnosnie spalania. Tankowalem go trzy razy, przy spokojnej jezdzie przy pierwszym tankowaniu spalil 12.4l/100km , przy niespokojnej jezdzie za drugim tankowaniem 16.8l/100km. To byla moja ostatnia niespokojna jazda ... za trzecim razem srednio 12.5l/100km. Poprzednio mialem A6 2.4 i spalal srednio benzyny 10.2l100km, oraz po zalozeniu BRC Sequent 13.5l/100km. Wychodzi z tego,ze audi spalalo 32% wiecej gazu niz benzyny. Liczac proporcjonalnie, A6 2.7BiTurbo powinna spalac srednio okolo 16.4 litra gazu na 100km... oczywiscie bez szalenstw
Czytalem,ze auto po poprawnym wyregulowaniu na hamowni powinno spalac tyle samo gazu co benzyny. Mailowalem z firma Godula Motor Sport odnosnie regulacji gazu ,ale otrzymalem odpowiedz iz nie posiadaja hamowni na dwie osie. Instalacja powinna zwrocic sie po ok 25tys km. W instrukcji obslugi czytalem,ze 2.7BiTurbo powinno spalac na trasie 8.8l/100km. Widocznie cos jest z moja padaka nie tak jak byc powinno. kylo99, widze,ze jestesmy sasiadami, ja mieszkam w Bury St Edmunds.
Pozdrawiam
Pisalem w jednym z postow odnosnie spalania. Tankowalem go trzy razy, przy spokojnej jezdzie przy pierwszym tankowaniu spalil 12.4l/100km , przy niespokojnej jezdzie za drugim tankowaniem 16.8l/100km. To byla moja ostatnia niespokojna jazda ... za trzecim razem srednio 12.5l/100km. Poprzednio mialem A6 2.4 i spalal srednio benzyny 10.2l100km, oraz po zalozeniu BRC Sequent 13.5l/100km. Wychodzi z tego,ze audi spalalo 32% wiecej gazu niz benzyny. Liczac proporcjonalnie, A6 2.7BiTurbo powinna spalac srednio okolo 16.4 litra gazu na 100km... oczywiscie bez szalenstw

Czytalem,ze auto po poprawnym wyregulowaniu na hamowni powinno spalac tyle samo gazu co benzyny. Mailowalem z firma Godula Motor Sport odnosnie regulacji gazu ,ale otrzymalem odpowiedz iz nie posiadaja hamowni na dwie osie. Instalacja powinna zwrocic sie po ok 25tys km. W instrukcji obslugi czytalem,ze 2.7BiTurbo powinno spalac na trasie 8.8l/100km. Widocznie cos jest z moja padaka nie tak jak byc powinno. kylo99, widze,ze jestesmy sasiadami, ja mieszkam w Bury St Edmunds.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 lip 2008, 21:53 przez lukaszes, łącznie zmieniany 1 raz.