[Audi V6] Regeneracja sprężarki od klimy ?
[Audi V6] Regeneracja sprężarki od klimy ?
Witam jak w temacie. Robił ktoś z Was może regenerecję sprężarki od klimy. Moja jak na zewnątrz jest goroąco to to przy ok 1800 obr\min zaczyna wyć sprężarka od klimy. A może to jakiś zawór czy coś. Proszę o jakieś sugestie. ÂŚwieży gaz i olej napełniany rok temu.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
- S-krobek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sylwester
- Moje auto: Q7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Są firmy które zajmuja się regeneracja sprężarek.Sam byłem w takim zakładzie w ÂŁodzi.U mnie była zatarta,więc koszt regeneracji 600zł.Poszukałem i kupiłem używaną.
Chociaż jak u Ciebie jeszcze działa to koszt powinien byc naprawy mniejszy .
nawigacja-fabryczna-c6/ Nawigacja MMI Audi
Tylko weź po uwagę że ta sprawna może nie pochodzić za długo.PAGOR pisze:a sprawna na allegro 250 zł , więc naprawa chyba odpada...
A nawiasem mówiąc to skoro ktoś to regeneruje to chyba jest to możliwe również samemu. Myślę sobie że przecież budowa tego ustrojstwa nie jestr aż tak skomplikowana. Gorzej może być z częściami zamiennymi.
A może ma ktoś namiary na jakąś firmę która się zajmuje regeneracją albo która ma części potrzebne do regeneeracji?
Pozdrawiam
Mozesz dac namiary na ta firme (tu lub na prv)? Niestety, moja sprezarka tez zaczyna wyc do ksiezyca...S-krobek pisze:Są firmy które zajmuja się regeneracja sprężarek.Sam byłem w takim zakładzie w ÂŁodzi.U mnie była zatarta,więc koszt regeneracji 600zł.Poszukałem i kupiłem używaną.
- S-krobek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sylwester
- Moje auto: Q7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Kontakt:
Niestety nie pamiętam jaka to była ulica na dzień dzisiejszy.Dam znac jak sobie przypomnę.
Znalazłem w ÂŁodzi cos takiego:
http://klimatyzacja-samochodowa.net/
Może zadzwoń i spróbuj tam naprawic.
Znalazłem w ÂŁodzi cos takiego:
http://klimatyzacja-samochodowa.net/
Może zadzwoń i spróbuj tam naprawic.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2009, 20:15 przez S-krobek, łącznie zmieniany 1 raz.
nawigacja-fabryczna-c6/ Nawigacja MMI Audi
tyle to wiem ale chciał byj jak kupic i dopiero dac do mechanika zeby wymienił ale moze ktos wie trzy pasuje np od VW
[ Dodano: 2009-09-12, 14:49 ]
sprężarka jednak została wymieniona i niestety trzeba szukać po nr i firma tez musi być ta sama nie pasuje od innych modeli koszt używanej sprężarki + wymiana + nabicie klimy 430zł+70zł+100zł= 600zł teraz smiga i jest OK
[ Dodano: 2009-09-12, 14:49 ]
sprężarka jednak została wymieniona i niestety trzeba szukać po nr i firma tez musi być ta sama nie pasuje od innych modeli koszt używanej sprężarki + wymiana + nabicie klimy 430zł+70zł+100zł= 600zł teraz smiga i jest OK
-
- Forum Audi A6 / A7
witam
kosa sprawdź tutaj morze cos wygrzebiesz jeśli nie zadzwoń do nich spoko goście
http://www.nokaut.pl/oferta/audi-a4-aud ... odowe.html
a tu masz tel.do łodzi 0426488645
kosa sprawdź tutaj morze cos wygrzebiesz jeśli nie zadzwoń do nich spoko goście
http://www.nokaut.pl/oferta/audi-a4-aud ... odowe.html
a tu masz tel.do łodzi 0426488645
hanysq
Wyciek ze sprężarki .
Audi a6 c5 2,5 tdi . Przeglądając samochód zauważyłem wyciek ze sprężarki . Czytając rózne fora dowiedziałem się , że to można naprawić wymieniając uszczelniacz . Czy lepiej dać do regeneracji . i jaki jest koszt naprawy , gdzie to można zrobić . Proszę o informacje .Może ktoś zna wymiary uszczelniacza .Pozdrawiam
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
Generalnie z regeneracją to wygląda tak:
1- sprawdzamy numer zainstalowanej sprężarki,
2- dzwonimy to firmy zajmującej się regeneracją i podajemy info o aucie + dane sprężarki
3- firma potwierdza, że posiada taką zregenerowaną sprężarkę i podaje cenę (450-700zł + kurier) w tym gwarancja na 6-12 m-cy
4- można do nich pojechać na wymianę, albo płacimy i czekamy na kuriera
5- instalujemy nowy nabytek, a starą sprężarkę odsyłamy tej firmie (taki jest warunek sprzedaży).
U mnie sprężarka trochę buczy od 800 do 1900 obr, później jest spokój, ale klima dobrze chłodzi. Podczas napełniania czynnikiem w ub.r. dostała 30ml oleju, ale bez zmian. Nie będę jej ratował -poczekam aż padnie, bo koszt wymiany i tak będzie taki sam.
Zauważyłem, że z klimą silnik pali ok. 1L/100km więcej
1- sprawdzamy numer zainstalowanej sprężarki,
2- dzwonimy to firmy zajmującej się regeneracją i podajemy info o aucie + dane sprężarki
3- firma potwierdza, że posiada taką zregenerowaną sprężarkę i podaje cenę (450-700zł + kurier) w tym gwarancja na 6-12 m-cy
4- można do nich pojechać na wymianę, albo płacimy i czekamy na kuriera
5- instalujemy nowy nabytek, a starą sprężarkę odsyłamy tej firmie (taki jest warunek sprzedaży).
U mnie sprężarka trochę buczy od 800 do 1900 obr, później jest spokój, ale klima dobrze chłodzi. Podczas napełniania czynnikiem w ub.r. dostała 30ml oleju, ale bez zmian. Nie będę jej ratował -poczekam aż padnie, bo koszt wymiany i tak będzie taki sam.
Zauważyłem, że z klimą silnik pali ok. 1L/100km więcej