Usterka nawiew na przednią szybę komunikat usterka instalacji elektrycznej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Usterka nawiew na przednią szybę komunikat usterka instalacji elektrycznej
Witam kierowców i kierowniczki. Mam problem z nawiewem na przednią szybę. Kiedy włączam nawiew na przednią szybę osobnym przyciskiem z symbolem podgrzewania przedniej szyby z początku wszystko funkcjonuje i słyszę jak nawie działa. Po kilku minutach na komputerze pojawia symbol akumulatora i komunikat usterka instalacji elektrycznej i żebym skontaktował się z serwisem. Komunikat ten świeci dosłownie kilkanaście sekund po czym znika z ekranu. Nawiew na przednia szybe przestaje działać. Zaobserwowałem, że dzieje się tak najczęściej przednią niskich temperaturach. Kiedy dojadę do miejsca docelowego i gaszę silniki i wracam do auta po dłuższej chwili i włączam ponownie nawiew to sytuacja znowu się powtarza. Chwilę działa po czym znowu na ekranie widzę komunikat przez chwilę po czym znowu znika i nawie na przednią szybę przestaję działać. Czy może ktoś zmagał się z takim przypadkiem i wie w czym może tkwić przyczyną i jak usunąć tę usterkę. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
- keisim
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Allroad C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 349KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Usterka nawiew na przednią szybę komunikat usterka instalacji elektrycznej
Nie wiem więc się wypowiem... Może przyczyną jest słaby akumulator, wymieniałeś od nowości? Jeżeli masz nagrzewnicę elektryczną albo ogrzewanie przedniej szyby, które włącza się kiedy uruchomisz nawiew MAX na przednią szybę (opisany w instrukcji jako 'Rozmrażanie'), to może to powodować spadek napięcia, który generuje błąd.
Audi A6 Allroad 55 TDI C8 2019 3.0 TDI 349KM 700Nm + mod by MOTOTRONIK >> 393KM 830Nm