Dziękuję,
Znalazłem np. mahle za 68zł, ale wszędzie napisane jest DSG, a nigdzie nie ma słowa o multironic, na pewno będzie pasował?

Dziękuję,
Dziękuję, na dniach będę próbował go wymienić i dam znaćmat1324 pisze: ↑12 lip 2021, 23:34W 2.0 TDI nie ma termostatu przy multitronicu. Jest dodatkowy w rurce chłodzenia, który steruje przepływem płynu przez chłodnicę EGR. Gdy jest z nim problem, to silnik wolniej się rozgrzewa i nie trzyma temperatury. Ma on numer 1K0121113A.
Dodano po 3 minutach 2 sekundach:
Jeśli chcesz mieć 100% pewność, to podeślij mi VIN na PW.
Ja założyłem ten mały 80 i już czułem że jest lepiej podczas jazdy po mieście bo trzymało 90 st. Jednak jak wyjechałem na trasę to spadało o jedną kreskę. Dopiero wymiana głównego termostatu zrobiła porządek i teraz od zimnego przejadę 4 km i jest 90st. i trzyma.tomekd pisze: ↑27 wrz 2021, 16:27Na forum a4 zakladają termostat mały BERH TH580 z temperatura 5 stopni wyższa niz oryginalny, podobno pomaga sporo..
Ja w Q5 z silnikiem CJCA tez mam taki problem, wczesniej silnik nie dogrzewał sie w ogole do 90 stopni, zmienilem oba termostaty na nowe mahle, jest lepiej bo dobija do 90 ale wolno i potrafi spaść.
Szkoda że nie doczytałem, od razu założyłbym maly 80 stopni. Ktoś probował ?