Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] Zmiana klimatyzacji z manualnej na climatronika

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Caporeira
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Zmiana klimatyzacji z manualnej na climatronika

Post autor: Caporeira » 17 cze 2009, 18:38

Witam , chce sobie kupić Audi A6 C6 ale wiedzę że większość modeli (tych tańszych) mają manualną klime ... stąd moje pytanko. Czy jak kupie np taki
STEROWNIK
i go założę w miejsce tej manualnej to będzie działała mi klimatyzacja automatycznie (climatronik) ? Czy trzeba coś jeszcze dokupić i co takiego oraz jakie są tego koszta ?
Pozdrawiam

satch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C6] Zmiana klimatyzacji z manualnej na climatronika

Post autor: satch » 19 cze 2009, 19:21

Caporeira pisze:Witam , chce sobie kupić Audi A6 C6 ale wiedzę że większość modeli (tych tańszych) mają manualną klime ... stąd moje pytanko. Czy jak kupie np taki
STEROWNIK
i go założę w miejsce tej manualnej to będzie działała mi klimatyzacja automatycznie (climatronik) ? Czy trzeba coś jeszcze dokupić i co takiego oraz jakie są tego koszta ?
Pozdrawiam
kolego motor wskazuje że masz raczej c5 , natomiast jeśli chodzi o klimę w c6 różnica polega tylko na wyświetlaczu , działa tak samo jak w półautomatycznych chociaz też climatronic się zowią ... :lol:
GPW

jankes6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jankes6 » 19 cze 2009, 20:48

no ale jak jest climatroni to jest też np. czujnik nasłonecznia + kilka innych więc jak ma działac opcja auto skoro nie będzie dostawała odp. sygnałów?

Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 19 cze 2009, 21:04

Nie rozumiem tych odbiorców takich furasów. Kupuje Audika z salonu i... nie domawia automatycznej klimy :shock: Czemuż mnie też nie może być stać na nowe z salonu, jakbys odemnie kupil mialbym na pewno automatyczna klime :P:P:P
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...

Myślmy...

satch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: satch » 19 cze 2009, 21:14

kolega26 pisze:Nie rozumiem tych odbiorców takich furasów. Kupuje Audika z salonu i... nie domawia automatycznej klimy :shock: Czemuż mnie też nie może być stać na nowe z salonu, jakbys odemnie kupil mialbym na pewno automatyczna klime :P:P:P
widzisz , podobnież jest w BMW pokrętła w 530 z 2007 r. skóra i całe wypos. a są pokrętła klimy czarne plastiki niczym w Fiacie Uno :lol: ...
w C6 podobnie , a4 , a3 wyświetlacze a C6 półautomaty i tez skóra itd ...
GPW

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 20 cze 2009, 01:37

jankes6 pisze:no ale jak jest climatroni to jest też np. czujnik nasłonecznia + kilka innych więc jak ma działac opcja auto skoro nie będzie dostawała odp. sygnałów?
... to znaczy których sygnałów nie będzie dostawała? :lol: .... tak jak napisałeś - jest czujnik nasłonecznienia i kilka innych... (cały czas mówimy o klimatronicu z "pokrętłami" a nie z LCD... )... :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl