Zapala się kontrolka płynu po wymianie termostatu
Zapala się kontrolka płynu po wymianie termostatu
Witam, miałem problem z temperaturą silnik nie łapał 90 stopni, okazał się uszkodzony oryginalny termostat wydmuchało w nim uszczelkę i ciągle był przepływ płynu przez małe dziurki co się w nim znajdują, po wymianie termostatu dolałem 1 litr koncentratu do zbiorniczka i teraz gdy są chłodne dni poniżej 4 stopni po odpaleniu silnika zapala się kontrolka płynu chłodniczego, a po osiągnięciu 90 stopni kontrolka gaśnie, stan płynu jest ok, w cieplejsze dni jak było po 10 stopni było wszystko ok, czy ktoś wie co to może być? Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2019, 00:35 przez Społeczność Audi A6, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: benan
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: RWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Miałem taką samą sytuację po wymianie płynu chłodzącego jesienią , przed wymianą tego nie było - dopóki nie złapał temperatury świeciła się kontrolka płynu , jeździłem z tym do wiosny , temperatura powietrza wzrosła , zrobiłem trasę ok 300 km i samo znikło ,gdzieś jest powietrze w układzie chłodzenia , możesz też spróbować po dłuższej jeździe powoli odkręcić korek od płynu tylko ostrożnie