Witam!
Koledzy czy ktoś się orientuje gdzie szukać nagrzewnicy w audi a6 c6 3.0 tdi Bmk 2005r ? Może ktoś ma schemat?
[ A6 C6] Wymiana nagrzewnicy w audi a6 c6
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [ A6 C6] Wymiana nagrzewnicy w audi a6 c6
wiem trzeba zacząć do demontazu schowkakredi pisze:Witam!
Koledzy czy ktoś się orientuje gdzie szukać nagrzewnicy w audi a6 c6 3.0 tdi Bmk 2005r ? Może ktoś ma schemat?
- Catalabama
- Forum Audi A6 / A7
Koleżanko,a co konkretnie stało się u Ciebie z nagrzewnicą?Bo u mnie przeciekała chłodniczka nagrzewnicy i miałem płyn chłodniczy w środku auta. Wymieniłem na używany oryginał (koszt na alledrogo ok 100 PLN). Wymiana chłodniczki nie wymaga rozbierania całej deski. Z tego co widziałem to nagrzewnica była firmy DENSO.Catalabama pisze:A Ja mam pytanie czy ktoś wymieniał nagrzewnicę w Audi a6 c6 diesel 3.0 ?
Stoi autko me wlasnie u mechanika, ktory rozbiera autko doszczetnie by zobaczec jaka tam byla, pewnie BOSHa wlasnie.
Czy ktos kupowal nagrzewnice ?
- Catalabama
- Forum Audi A6 / A7
Mechanik rozbierał cały dzionek autko moje w środku wygląda okropnie po prostu w takim stanie .... Ma części i składa ...
Ostatnio zmieniony 18 sty 2014, 09:17 przez Catalabama, łącznie zmieniany 1 raz.

- Catalabama
- Forum Audi A6 / A7
Nie to Przyjaciel i nie zarabia na nas raczej ani nie naciąga w końcu to My kupiliśmy część i starą nam oddał.
Na temat szczegółów już Mąż z nim rozmawiał a ten mi przekazał jedynie to
Dodam jedynie dla następnych osób mających ten sam problem, że nie warto raczej inwestować w zamienniki chłodniczki z FOTY czy Interu .... Klient zamówil z FOTY (koszt 720zł minus jedynie jego rabat z numeru klienta) a w serwisie audi koszt 780zł niestety wysadzało oringi czy jak tam się to zwie i po złożeniu już wszystkiego do kupy, zalaniu płynem, odpaleniu auta okazało się, ze cieknie ... Wszystko niemal idealne, ale jednak wejścia do chłodniczki są inaczej wyżlobione całkiem od oryginału i lipa .... Teraz problem z wymianą czy oddaniem kasy ...
Na temat szczegółów już Mąż z nim rozmawiał a ten mi przekazał jedynie to

Dodam jedynie dla następnych osób mających ten sam problem, że nie warto raczej inwestować w zamienniki chłodniczki z FOTY czy Interu .... Klient zamówil z FOTY (koszt 720zł minus jedynie jego rabat z numeru klienta) a w serwisie audi koszt 780zł niestety wysadzało oringi czy jak tam się to zwie i po złożeniu już wszystkiego do kupy, zalaniu płynem, odpaleniu auta okazało się, ze cieknie ... Wszystko niemal idealne, ale jednak wejścia do chłodniczki są inaczej wyżlobione całkiem od oryginału i lipa .... Teraz problem z wymianą czy oddaniem kasy ...