Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Webasto uruchamia Alarm.

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Shogun83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Webasto uruchamia Alarm.

Post autor: Shogun83 » 08 lut 2018, 13:38

Witam, nie znalazłem takiego tematu na forum, a na pewno ktoś się z tym spotkał.
Problem może nie jest poważny ale irytujący, podczas uruchomienia nadmuchu ogrzewania ustawionego z timera lub pilota webasto uruchamia się alarm, podejrzewam że wykrywa ruch lub drgania.
Na razie jedynym rozwiązaniem jest pamiętać żeby nie zamykać auta z pilota,nie uzbrajać alarmu.
Myślę że są jakieś inne patenty.Ostatecznie napiszcie jak dezaktywować całkowicie alarm, bo trochę obciach jak auto zaczyna wyć pod robotą :], dzięki za wszystkie podpowiedzi.

carlos777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: carlos777 » 10 lut 2018, 07:38

Jeśli alarm na wejście blokujące czujniki ruchu , wstrząsu wystarczy podpiąć się odpowiednim sygnałem. Jeśli nie, trzeba zamontować przekaźnik odcinający zasilanie czujników ruchu, wstrząsowych na czas pracy Webasto.

Shogun83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Shogun83 » 10 lut 2018, 15:18

Dzięki, ma czujnik taki okrągły z czerwona diodą, miga tylko jak zamknę auto z pilota, z tąd wnioskuje że to ten. Na ingerencje w elektronike alarmu się nie porwę bo nie mam wiedzy na ten temat. Myślałem że może jest jakaś opcja w MMI która to wyłącza albo VCDS em się da.
Tak czy inaczej, dzięki za podpowiedz, poszukam kogoś kto zna się na alarmach.

gbi5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Irek
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: gbi5 » 11 lut 2018, 20:32

Hmmm dziwne zachowanie tego Twojego alarmu, mam alarm i webasto ciągle załączam z timera bo nie posiadam jeszcze pilota (pracuje nad tym ale oryginalne są w kosmicznych cenach) nigdy nie zdarzyło mi się żeby załączył się alarm przez włączenie webasto, a grzeje wnętrze do jakichś 22 stopni.
Sprawdź w jakiej fazie pracy webasto ten alarm Ci się załącza, jeśli to na samym początku to może być np nie zakodowane (lub błędnie np jako dogrzewasz) lub wręcz uszkodzony alarm i jakiś czujnik spadku napięcia (poboru "lewego" prądu) załącza alarm.
Zanim wyłączysz cały alarm sprawdź być może jest funkcja pozwalająca wyłączyć czujniki w środku ( u mnie taka jest na drzwiach kierowcy która pozwala na pozostawienie w środku zwierzaka czy teściowej ;p , a druga obok to chyba transportowa).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl