Witam Panowie
Czy może któryś z was miał taki sam albo podobny problem. Otóż kiedy ustawie ECON na jakąś wyższą temperature niż LO pojawiają się dziwne stukanie z okolic MMI ( nawiewu ). Stuki czasami ustają jak auto się rozgrzeje do 90 stopni, ale ostatio są już cały czas. Jak tyko zmniejszę temperature do LO stuki ustają. Auto grzeje, chłoidzi normalnie tylko te stuki.
Proszę o jakieś podpowiedzi jak się tego pozbyć.
Stuki z nawiewu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Konrad
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Witam
W VCDS nie ma błedów. Mechanik potwierdził że to na 99% silniczki sterujące klapkam. Tylko dlaczego stukanie ustaje jak sie auto rozgrzeje??? Uszkodzony silniczek powinien stukać cały czas, chyba?
Cena rozbierania całej deski troche mnie przeraziła + nowe silniczki. :shock:
Zaczynam się zastanawiać czy warto się za to brać? Oczywiście uznając iż to są uszkodzone silniczki, bo nic innego nikomu do głowy nie przychodzi.
W VCDS nie ma błedów. Mechanik potwierdził że to na 99% silniczki sterujące klapkam. Tylko dlaczego stukanie ustaje jak sie auto rozgrzeje??? Uszkodzony silniczek powinien stukać cały czas, chyba?
Cena rozbierania całej deski troche mnie przeraziła + nowe silniczki. :shock:
Zaczynam się zastanawiać czy warto się za to brać? Oczywiście uznając iż to są uszkodzone silniczki, bo nic innego nikomu do głowy nie przychodzi.