[ A6 C6] Smród spalenizny
[ A6 C6] Smród spalenizny
Koledzy pytanie, ostatnio jadąc samochodem co jakiś czas czuć zapach spalonych kabli.
Co może być przyczyną? Tzn. co może się przypalać i jak to zdiagnozować?
Co może być przyczyną? Tzn. co może się przypalać i jak to zdiagnozować?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jeżeli chciałbys opdpowiedź który kabel i gdzie sie nadpalił to moja odpowiedź cię rozczaruje. Nie powiem Ci tego bo przez internet smrodu nie czuć
A na poważnie, uruchom swój węch i szukaj. Przegrzane kable poznasz po izolacji.
Co do przyczyny to wystarczy poluzowane połączenie kabli lub większe ich obciążenie niż przewidziane, np. podłączenie dodatkowych odbiorników lub zwiększenie ich mocy.

A na poważnie, uruchom swój węch i szukaj. Przegrzane kable poznasz po izolacji.
Co do przyczyny to wystarczy poluzowane połączenie kabli lub większe ich obciążenie niż przewidziane, np. podłączenie dodatkowych odbiorników lub zwiększenie ich mocy.
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Jeżeli pisząc "klapę" masz na mysli pokrywę silnika (maskę) to tam nie ma wentylacji. Wentylacja jest umieszczona w kabinie.Dany pisze:Właśnie mam wrażenie, że smród wydobywa się z wentylacji. Teraz jak kombinowałem z siła nawiewu to lekko zaśmierdziało. Jednak jak otworzyłem klapę nic nie czułem.
Dobrze kombinujesz włączając i wyłaczając różne odbiorniki, tą drogą możesz wykryć sprawcę tego zapachu

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Jeżeli nie masz jeszcze ustalonego źródła to absolutnie nieDany pisze:Sugerujesz, żeby rozkręcić kokpit?:)

To bardzo duzo roboty

Ewentualnie wcale to nie są kable tylko jakis odbiornik, wszystkie rzeczy związane z "elektryką" jak się przegrzewają to pachną podobnie. Jesli masz podejrzenie w kierunku dmuchawy wentylacji to ją sprawdź. Zdejmujesz schowek i masz ją na widoku, to niezbyt duzo roboty

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7