Słabo dmucha z kratek centralnych
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Słabo dmucha z kratek centralnych
Siemka. Jak u was dmucha z kratek centralnych? Bo umnie wszedzie wieje elegancko czy na szybe czy na nogi ale slabo wieje z kratek centralnych. Po daniu sily nadmuchu na max to coś dmucha ale bez rewelacji. Czy ten typ tak ma czy coś nie halo jest?
A ustawione masz na nawiew centralny czy masz na auto? Bo jak na auto to rzadko kiedy się ustawi by długo wiało na centralnie. U mnie jak ustawie nawiew na kratki te centralne z przodu to hula aż zapach się usuwa na dół
A jak jest na auto to już dam jakoś się ciągnie te powietrze po kanalikach. Wydaje mi się, że masz wszystko ok tylko te ustawienia musisz sobie poogarniać 

-
- Forum Audi A6 / A7
Nie, nie mam na auto ustawione. Wszystko recznie robie. A mam ustawione same kratki ze ma dmuchac, i jak dam nadmuch na maxa to wieje ale slabiutko tak jak by w ogole nie wialo a z tylnych kratek to juz prawie nic nie czuc.
[ Dodano: 2014-04-21, 17:49 ]
Panowie może nie ogarniam tego za bardzo ale wyglada to tak i z głównych kratek naprawde minimale wieje, wiecesz szumu jest od dmuchawy.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
[ Dodano: 2014-04-21, 17:49 ]
Panowie może nie ogarniam tego za bardzo ale wyglada to tak i z głównych kratek naprawde minimale wieje, wiecesz szumu jest od dmuchawy.
Tryb ten to tylko info, że klima jest wyłączona. Nie ma to jednak nic wspólnego z siłą nadmuchu. Pozostaje Ci zobaczyć w jakim stanie masz filtry (są dwa) schowane pod schowkiem. Jak nikt wcześniej nie wymieniał to może być przyczyna. U mnie były mocno zabrudzone różnego rodzaju syfem z zewnątrz.ArturA6 pisze:tryb ECON
[ Dodano: 2014-04-22, 14:24 ]
zaba84, A tak btw, to widzę, że jakiegoś mixa masz zrobionego w Twoim autku

I ten panel nie był czasem od anglika? Bo jakoś ma te rogi tak wyrównane/wytarte by pasowało
U mnie panel i przyciski też są takie same, więc co z nimi nie tak?KL4K50N pisze:[ Dodano: 2014-04-22, 14:24 ]
zaba84, A tak btw, to widzę, że jakiegoś mixa masz zrobionego w Twoim autku. Panel od klimy z polifta, kratka z przed lifta oraz parę przycisków z polifta i parę z przed
I ten panel nie był czasem od anglika? Bo jakoś ma te rogi tak wyrównane/wytarte by pasowało
-
- Forum Audi A6 / A7
Wydłubałem filtry i sprawdziłem bez nic i ladnie dmucha, przedmuchałem je sprezonym powietrzem i wsadziłem i jest gitara. Filtry byly zapierdzielone ze hoho... Jutro gdzies podjade załatwic nowe filtry.
Teraz jezeli chodzi o panel od klimy to wyczytalem ze poliftowe byly cale czarne a przed liftowe mialy tylko czarne przyciski.
Ale wydłubałem panel kimy i wpatrujac sie w zdjecie wyzej u mnie jest roznica w bocznych krawedziach panela. Mianowicie u mnie prawa krawedz jest pod skosem a lewa prosta, ale na naklejce pod panelem jest data jak na wszystkich czesciach w aucie wiec nie kumam...
Teraz jezeli chodzi o panel od klimy to wyczytalem ze poliftowe byly cale czarne a przed liftowe mialy tylko czarne przyciski.
Ale wydłubałem panel kimy i wpatrujac sie w zdjecie wyzej u mnie jest roznica w bocznych krawedziach panela. Mianowicie u mnie prawa krawedz jest pod skosem a lewa prosta, ale na naklejce pod panelem jest data jak na wszystkich czesciach w aucie wiec nie kumam...
Bo Ty masz panel od anglika - z drugiej strony masz skos, dlatego ktoś to podpiłował by pasowało. Bo nawet widac, że to nie jest spasowane tak jak powinno być.
ArturA6, U Cb jest wszystko ok, kolor panelu ten sam co kratek. A u kolegi kratki są tak jakby z przedlifta (szare) a panel już jest czarny z polifta.
[ Dodano: 2014-04-23, 14:44 ]
Zobacz jak u Ciebie Artur ładnie się spaował panel do kokpitu a przyjrzyj się u kolegi, jest podpiłowany by jakoś się zmieścił. Na 99,9% anglik
[ Dodano: 2014-04-23, 14:47 ]
W sumie to nawet nie jest nic spiłowane, tylko włożony jest panel z anglika lekko chamsko. Opcja pewnie taka, że poprzedniemu właścicielowi zepsuł się panel i kupił na ebay pierwszy lepszy bo był tani. A tani był dlatego, że anglik
ArturA6, U Cb jest wszystko ok, kolor panelu ten sam co kratek. A u kolegi kratki są tak jakby z przedlifta (szare) a panel już jest czarny z polifta.
[ Dodano: 2014-04-23, 14:44 ]
Zobacz jak u Ciebie Artur ładnie się spaował panel do kokpitu a przyjrzyj się u kolegi, jest podpiłowany by jakoś się zmieścił. Na 99,9% anglik
[ Dodano: 2014-04-23, 14:47 ]
W sumie to nawet nie jest nic spiłowane, tylko włożony jest panel z anglika lekko chamsko. Opcja pewnie taka, że poprzedniemu właścicielowi zepsuł się panel i kupił na ebay pierwszy lepszy bo był tani. A tani był dlatego, że anglik
-
- Forum Audi A6 / A7
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2014, 18:49 przez zaba84, łącznie zmieniany 1 raz.