Panowie,
to moje pierwsze 4 koła z klimatyzacją. Skąd wiadomo że już czas na jakiś serwis/czyszczenie klimatyzacji? Co składa sie na takie czyszczenie/serwis? Ile cos takiego kosztuje lub powinno kosztować i kogo możecie polecić w Krakowie?
wdzięczny bede za info
[a6 c6] serwis klimatyzacji. kiedy? gdzie? ile? i takie tam
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c6] serwis klimatyzacji. kiedy? gdzie? ile? i takie tam
Piękna jest :D
Jeśli autko dopiero co kupiłeś tzn zacząłeś korzystać z klimy, to profilaktycznie podjechałbym do punktu zajmującego się klimatyzacją samochodową i poprosił o sprawdzenie, ewentualnie napełnienie klimatyzacji jeśli są jakieś ubytki płynu. Ceny kształtują się od 120 do 250zł na terenie Krakowa. Czasami nawet w aso robią promocję i mają wtedy dobre ceny porównywalne do normalnych warsztatów samochodowych. Ja płaciłem 180zł za sprawdzenie i napełnienie. Na pewno zaproponują Ci odgrzybianie, czy czyszczenie ... i albo zapłacisz te 100-150zł wiecej, albo poczytasz forum i sam odświeżysz sobie klime, nawet jeśli nie ma takiej potrzeby, bo nie ma nieprzyjemnych zapachów to warto 

-
- Forum Audi A6 / A7
właśnie od zapachów sie zaczęło. Generalnie jest OK ale za jednym razem zaleciało z klimatyzacji.....starą ścierą i to mnie troche zaniepokoiło.
W sumie to planuje zrobić całkowity przegląd: wymiane oleju, filtrów(powietrza, oleju, (co jeszcze powiniem zrobić????)
Może macie do polecenia jakiś warsztat w którym załatwie wszystko -serwis, klime i nie zedrą ze 3 pensji i nie wmówią mi że musze u nich zrobić to to i tamto....
W sumie to planuje zrobić całkowity przegląd: wymiane oleju, filtrów(powietrza, oleju, (co jeszcze powiniem zrobić????)
Może macie do polecenia jakiś warsztat w którym załatwie wszystko -serwis, klime i nie zedrą ze 3 pensji i nie wmówią mi że musze u nich zrobić to to i tamto....
Piękna jest :D