Tak ori. I jako webasto to działa super, tylko dymi na początku(czytałem na forach i to niby ma tak dymić na starcie). Byłem w aucie teraz i mam opcje dogrzewacz ustawioną na auto. Dodam, że również mam soft 5150 z PL językiem, który sam wgrywałem jakieś parę miesięcy temuslaby pisze:Masz ori webasto
[ A6 C6] Problem z webasto wyłącza się
- marek_gnd
- Forum Audi A6 / A7
To że dymi to normalne, ale jeśli dymi mocno na siwo (biało jak kto woli) to kwalifikuje się doczyszczenia, ew. palnik do wymiany. Z tego co wiem to vw/audi montuje webasta firmy Eberspacher. Często demontowałem 2 letnie webasta, które musiały być oddawane do czyszczenia czy wymiany palnika właśnie. Co prawda były to webasta montowane w żurawiach hydraulicznych ale zasada działania jest taka sama.
- mnichu
- Forum Audi A6 / A7
To w awaryjnych sytuacjach
np. puszczasz bąka i nie chcesz aby się rozprzestrzenił :D Włączasz... i go "wciąga"
A powaznie.... nie wiem ale Twoje auto bardzo mi się podoba. Szczególnie dzwięk tłumników
pozdrawiam
ps. Czy biorąc dziś pod uwagę nakład pracy i $$$ jaki włożyłes w auto... to czy nie wybrałbyś jakiegoś innego modelu ? np A8 D3
(pytam bo mam dylemat A6 vs A8 )

A powaznie.... nie wiem ale Twoje auto bardzo mi się podoba. Szczególnie dzwięk tłumników

pozdrawiam
ps. Czy biorąc dziś pod uwagę nakład pracy i $$$ jaki włożyłes w auto... to czy nie wybrałbyś jakiegoś innego modelu ? np A8 D3

Passat 3BG 1.9 TDI 205KM / 467NM
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam podobny problem, auto mam od kilku miesięcy i wczoraj chcialem przetestować webasto, wiec tak: Z pilota i z nastawnika czasowego pracuje bez problemu, ale gdy chce go zalaczyc z mmi bez włączonego silnika to cos tam niby sie zalacza ale po chwili cisza, ale gdy załączam go z mmi przy załączonym silniku to chodzi normalnie. Tak ma być?
[ Dodano: 2014-09-28, 02:44 ]
Jeszcze jedno pytanie z innej beczki, czy webasto dogrzewa również silnik czy tylko kabinę? Chodzi mi tu o dwie sytuacje 1 - na postoju (Np po zaliczeniu pilotem lub z programatora), 2 podczas jazdy. Nie mialem jeszcze okazji przetestować tego bajeru w zimie bo auto mam dopiero od kwietnia
[ Dodano: 2014-09-28, 02:44 ]
Jeszcze jedno pytanie z innej beczki, czy webasto dogrzewa również silnik czy tylko kabinę? Chodzi mi tu o dwie sytuacje 1 - na postoju (Np po zaliczeniu pilotem lub z programatora), 2 podczas jazdy. Nie mialem jeszcze okazji przetestować tego bajeru w zimie bo auto mam dopiero od kwietnia