Problem z chłodzeniem klimatyzacji
Problem z chłodzeniem klimatyzacji
Witam, mam problem z chłodzeniem z klimatyzacji. Układ sprawdzony i jest szczelny, klima nabita i czynnik nie ucieka nigdzie. Na normalnym nawiewie leci takie średnie powietrze, jeśli przełączę na klimatyzację to nie ma różnicy nawet mam wrażenie, że gorzej niż na zwykłym. Macie jakiś pomysł co można z tym zrobić, co ewentualnie padło? Może trzeba coś wyczyścić czy odpowietrzyć?
Spróbuję podjechać do mechanika na komputer i powiedzieć żeby sprawdził. Dodam, że jeśli ustawię klimatyzację na eco to zaczyna chłodzić i leci nawet chłodne powietrze i jestem w stanie uwierzyć, że nawet chodzi na te 16stopni
[ Dodano: 2020-05-18, 11:20 ]
Dokładnie jak pisał kolega wyżej, do wymiany był czujnik, klima niby się załączała ale jakby gubiła odczyt ciśnienia . Do tego w serwisie przeczyścili mi wszystko i teraz klima dmucha tak że ciężko wysiedzieć
[ Dodano: 2020-05-18, 11:20 ]
Dokładnie jak pisał kolega wyżej, do wymiany był czujnik, klima niby się załączała ale jakby gubiła odczyt ciśnienia . Do tego w serwisie przeczyścili mi wszystko i teraz klima dmucha tak że ciężko wysiedzieć