Witam. Mam problem z ustawieniem klimatronika poliftowego w przedlifcie. Dodam, ze szukalem na forum ale nic nie znalazlem na ten temat. Mainowicie po zmianie klimatronika nie wyswietla mi poprawnie temperatury, grzania stolkow i nawiewu na mmi 2g. Probowalem roznych kodowan, ale nic nie daje. Jest na odwrot - stoki tam gdzie nawiew, nawiew tam gdzie stolki. Sam panel dziala poprawnie, jednak schrzanione jest wyswietlanie. Jakies pomysly?
[ Dodano: 2020-03-14, 11:10 ]
Dobra, juz wiem. ELSA prawi: "Zwracać uwagę na prawidłowe przyporządkowanie jednostki obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- w wersji „Komfort“ do sterownika przedniej jednostki wskazań i obsługi informacji -J523- / do sterownika elektroniki układów informacyjnych 1 -J794- (jednostki obsługi wskazań -J255- w wersji „Komfort“ z przyciskiem Setup są montowane w samochodach ze sterownikiem przedniej jednostki wskazań i obsługi informacji -J523-, jednostki obsługi i wskazań -J255- w wersji „Komfort“ bez przycisku Setup są montowane w samochodach ze sterownikiem elektroniki układów informacyjnych 1 -J794-) → Elektroniczny katalog części i → Tester VAS 5051 w trybie Poszukiwanie usterek.. Jeśli przyporządkowanie jest nieprawidłowe, różne funkcje układu klimatyzacji nie mogą być pokazywane na wyświetlaczu MMI, a tym samym nie mogą one być wybrane.". Zatem nie da sie zmusic poliftowego panelu zmusic do wspolpracy z mmi 2g.
Poliftowy klimatronik w przedlifcie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Poliftowy klimatronik w przedlifcie
Mam pytanko jak się demontuje panel klimatyzacji klimatronik w polifcie? Bo za chiny nie mogę go wyszarpnac