Od 2 miesięcy jestem (narazie) szczęśliwym posiadaczem A6 C6 3.0tdi 233KM TipQ z 2006r. Uporałem się już z małymi usterkami jednak nie mogę zapanować nad odgłosem przelewania wody i bąblenia z nawiewów. Były problemy z ogrzewaniem (czasem wogóle, raz jedna raz druga strona), ale dobrałem się do cylinderków i już jest oki. Pompa obiegowa pracuje a zaworki cyklicznie naprzemian się otwierają. Po przekopaniu forum w tym temacie nie znalazłem nic skąd wciąż pojawia się powietrze w układzie. Obawiałem się o pęknięte głowice bądź blok, ale nigdzie nie mogę dostrzec wycieków. Płynu ze zbiorniczka nie ubywa, nie zauważyłem też mieszania się z olejem lub dymienia z wydechu.
Kilkanaście razy już odpowietrzałem układ na różne sposoby za pomocą śruby "X", ale po paru minutach bądź godzinach jak włączę zapłon i zaczyna pracować pompa obiegowa znów słychać to samo. Jestem powoli już zirytowany tym i przestraszony, że to jednak coś poważnego. Może ma ktoś pomysły lub doświadczenie co to może być??? Czy może takie rzeczy są dopuszczalne <szok> , a ja jestem przewrażliwiony???

Z góry dziękuję za odpowiedzi, pomysły i zainteresowanie moim problemem
pozdrawiam i życzę Wesołych świąt i szczęśliwego Nowego Roku.
Wojtek