[ A6 C6] Klimatyzacja grzeje po bokach i z tylu, chlodzi w s
-
- Forum Audi A6 / A7
Klima
Witam
Pragnę się podłączyć do tematu. Mam podobne objawy , czyli od strony kierowcy jest gorące powietrze mimo że pokrętło klimy jest ustawione w najniższej pozycji. Od strony pasażera wieje zimne. Zauważyłem jedną rzecz że w czasie jak zacznie wiać ciepło to pokrętło temperatury daję na max gorące i ponownie ustawiam na max zimne i za kilka sekund pojawia się zimno , i tak za 10 min znów ukrop i ponownie trick z pokrętłem i znów wraca do normy. Tak w kółko , czasami powieje zimnym dłużej. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym??
Czy czyszczenie owych cylinderków coś pomoże?? A może to panel klimy fiksuje??
[ Dodano: 2014-07-29, 10:50 ]
Ponawiam zapytanie.
Pragnę się podłączyć do tematu. Mam podobne objawy , czyli od strony kierowcy jest gorące powietrze mimo że pokrętło klimy jest ustawione w najniższej pozycji. Od strony pasażera wieje zimne. Zauważyłem jedną rzecz że w czasie jak zacznie wiać ciepło to pokrętło temperatury daję na max gorące i ponownie ustawiam na max zimne i za kilka sekund pojawia się zimno , i tak za 10 min znów ukrop i ponownie trick z pokrętłem i znów wraca do normy. Tak w kółko , czasami powieje zimnym dłużej. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym??
[ Dodano: 2014-07-29, 10:50 ]
Witammarios2909 pisze:Witam
Ponawiam zapytanie.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Joseph23, Papla, tutaj macie foty viewtopic.php?t=27521 w pierwszym poście 

Warsztat, naprawy Audi A6.
Witam wszystkich mnie tez to spotkalo ale problem mam dosc dziwny bo jak odpale auto i jade to klima dziala bez problem do czasu jak np. zmienie temperature z LO na np 18stopni czy jakies inne albo zgasze auto i odpale ponownie to wteedy zaczyna sie dziac zabawa z cieplem z kratek po bokach i z tylu oraz na szyba leci ukrop , dodam ze cylinterki wymienilem na nowe. blad na vcds pokazuje 00470 12 open cyrcuit on single wire. a teraz do tego zaczelo mi cos sie dziac z esp podczas jazdy mi sie zapala i swieci do ponownego odpalenia. Vcds pokazuje tez jakis blat z magistrala ale gdzie tego szukac
boo przekopalem wszystkie wtyczki w srodku pod dywanami i jest sucho chodz woda byla po stronie pasarzera. spodkal sie ktos z czyms takim 

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam Panowie
Otóż mam taki problem który zaczął się od tego iż wpuściłem w przednie kratki wentylacyjne preparat do odgrzybiania klimatyzacji.
Od tamtej pory chyba że to jakiś zbieg okoliczności nie leci powietrze z dwóch nawiewów nad climatroniciem każdy inny działa prawidłowo.
Sprawdzałem błędy niestety brak,robiłem kalibracje która kończyła się sukcesem a mimo wszystko środek nawiewu jest martwy.
Czy ktoś miał może podobny problem i jest w stanie mi coś podpowiedzieć ?
Z góry dziekuje
Otóż mam taki problem który zaczął się od tego iż wpuściłem w przednie kratki wentylacyjne preparat do odgrzybiania klimatyzacji.
Od tamtej pory chyba że to jakiś zbieg okoliczności nie leci powietrze z dwóch nawiewów nad climatroniciem każdy inny działa prawidłowo.
Sprawdzałem błędy niestety brak,robiłem kalibracje która kończyła się sukcesem a mimo wszystko środek nawiewu jest martwy.
Czy ktoś miał może podobny problem i jest w stanie mi coś podpowiedzieć ?
Z góry dziekuje