Hej hej,
Przepraszam, ale jestem zielony niczym trawa na wiosnę, więc część z moich określeń może być błędne, ale spróbuję jak najlepiej opisać mój problem.
Mianowicie. Posiadam A6C6 2005r. Od strony kierowcy niezależnie jak ustawie nawiew to cały czas wieje gorącym. Otrzymałem informację od mechanika, że trzeba zakupić zaworki, bo stare są już zbyt zmęczone życiem. Na portalu Alledrogo został zakupiony nowy zaworek oraz zamontowany.
I tu teraz problem. Podobno teraz nie można go zaadaptować przez co klimatyzacja i nawiew nie działa jak powinien. Czy jest szansa ze kupione zaworki są kiepskiej jakości i kupiłem "szmelc", czy coś innego?
Może trzeba by było się pochylić nad kupieniem może zestawu do regeneracji i spróbować naprawić stare? Albo z 2 zestawów zrobić 1?
Przyjmę każdą pomoc :D Dziękuje i pozdrawiam!
Klimatyzacja grzeje od strony kierowcy...
-
motogold
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Sławek
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Klimatyzacja grzeje od strony kierowcy...
A które zaworki zostały wymienione? Te pod podszybiem? Tam nie ma żadnego skomplikowanego zadania je wymienić.Żadnycch adaptacji się tam nie robi. Kupiłeś używkę czy nowy ? Układ został dobrze odpowietrzony? Był podłączony do kabla i jakieś błędy się pojawiły ?
Widzę,że jesteś z Gdyni. Jak chcesz ,to napisz na priv.
Widzę,że jesteś z Gdyni. Jak chcesz ,to napisz na priv.