Klimatyzacja cały czas chłodzi ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Klimatyzacja cały czas chłodzi ?
Siemka mam pytanko.
Albo coś zle robie albo cos nie tak.
Chodzi o klimatyzacje, mianowice mam wrazenie ze klimatyzacja caly czas chodzi nawet jak nie jest włączona.
Mam klimatronik i temp. mam ustawiona na 16 st. mam podswietlone czerwona kropka tylko sile nawiewu i kratki tam gdzie ma wiac. Auto i econ mam wylaczone a z kratek leci zimne powietrze tak jak na klimie. Sprawdziłem pod maską i chyba kompresor caly czas jakby krecił?
O co chodzi?
Albo coś zle robie albo cos nie tak.
Chodzi o klimatyzacje, mianowice mam wrazenie ze klimatyzacja caly czas chodzi nawet jak nie jest włączona.
Mam klimatronik i temp. mam ustawiona na 16 st. mam podswietlone czerwona kropka tylko sile nawiewu i kratki tam gdzie ma wiac. Auto i econ mam wylaczone a z kratek leci zimne powietrze tak jak na klimie. Sprawdziłem pod maską i chyba kompresor caly czas jakby krecił?
O co chodzi?
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.9TDI AFN 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: Klimatyzacja cały czas chłodzi ?
"ECON ON/OFF" musi być załączony. Tryb pracy econ jest sygnalizowany przez diodę - musi świecić. W trybie pracy econ układ klimatyzacji jest wyłączony , a sprężarka klimy nie pracuje.zaba84 pisze:. Auto i econ mam wylaczone a z kratek leci zimne powietrze tak jak na klimie.
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Klimatyzacja cały czas chłodzi ?
Tak?3siek pisze:"ECON ON/OFF" musi być załączony. Tryb pracy econ jest sygnalizowany przez diodę - musi świecić. W trybie pracy econ układ klimatyzacji jest wyłączony , a sprężarka klimy nie pracuje.zaba84 pisze:. Auto i econ mam wylaczone a z kratek leci zimne powietrze tak jak na klimie.
Ja myslełem że jak ECON jest właczaony to swieci czerwona kropka to wtedy dopiero klima działa. Czytałem instrukcje obsłubi i ni choinki jej nie kumam ale wydaje mi sie ze jak cos nie swieci to jest wylaczone.
Mówie na panelu mam tak ze na dwoch wyswietlaczach mam ustawione 16 st. Na przycisku ze smiglem swieci czerwona kropka i na przycisku od wyboru nawiewow swieci czerwona kropka.
-
- Forum Audi A6 / A7
Faktycznie dziś przetestowałem i jak swieci czerwona kropka na ECON to klima nie działa 
A kto mi powie jak nacisne AUTO i swieci czerwona kropka to jak je wyłączyć ?
Do tego świecą mi kropki na przycisku od nawiewów i od wyboru nawiewów, kiedyś tak zrobiłem ze nigdzie sie kropki nie zwieciły i było ok.

A kto mi powie jak nacisne AUTO i swieci czerwona kropka to jak je wyłączyć ?
Do tego świecą mi kropki na przycisku od nawiewów i od wyboru nawiewów, kiedyś tak zrobiłem ze nigdzie sie kropki nie zwieciły i było ok.
Gdy świeci się kropka przy AUTO, oznacza to, że siła nadmuchu klimy ustawia się automatycznie tak, aby była utrzymana stała temperatura. Bodajże przy ręcznej zmianie siły nawiewu lub temperatury przestaje się świecić AUTO.
Co do kropek na nawiewach, wydaje mi się, że świecą ciągle, przynajmniej jest tak u mojego ojca. Aż tak Ci to przeszkadza?;)
Co do kropek na nawiewach, wydaje mi się, że świecą ciągle, przynajmniej jest tak u mojego ojca. Aż tak Ci to przeszkadza?;)