Mam taki mały problem, trochę uciążliwy. Otóż po odpaleniu samochodu po przerwie, np. na drugi dzień, w przypadku gdy włączę tryb ECON (lub jeśli pozostał włączony przy zgaszeniu i sam się włączy po przekręceniu kluczyka) leci praktycznie od razu ciepłe powietrze po bokach lub na podszybie jeśli tak ustawię. Po ok 10 min już wieje normalnie temp. ustawioną lub otoczenia. Wieje ciepłym pomimo ustawienia niższej temp niż otoczenie.
Myślałem na początku że to wina tych zaworków ale jakim cudem wiało by ciepłym powietrzem jak silnik jest zimny i to od razu.
Po przełączeniu z klimy na ECON jest oki, nie ma grzania, no chyba że ustawiłbym na HI ale to normalne.
W ustawieniach wyłączyłem to dziwne podgrzewanie, co w instrukcji jest opisane ale ono działa gdy temp otoczenia spadnie poniżej 5st. Oraz opcja Central Air temp? coś podobnego jest ustawiona na cooler (wcześniej było ustawione pomiędzy cooler i warmer w połowie, ale efekty identyczny).
Soft w kompie jest stary 3460
Ktoś spotkał się może z taki problemem? Czy wgranie softu nowego coś pomoże? Jeśli tak to czy mam wgrać 5150 czy 5570? czy przy wgrywaniu 5570 muszę najpierw wgrać 5150?
Zapomniałem dodać, po podłączeniu do kompa - brak błędów
[ Dodano: 2014-09-11, 14:41 ]
koledzy i koleżanki

Mam jeszcze pytanie, czy gdyby te zaworki od sterowania klimą nie działały jak należy, tzn. ustawiają się na grzanie to jest możliwość żeby po ok 10 sek od opalenia zaczęło wiać ciepłym powietrzem? webasto i ogrzewania postojowego nie mam.
Proszę pomóżcie co można sprawdzić, te zaworki wolałbym ruszyć na końcu, żeby nie zepsuć bardziej.