elektrozawór ogrzewania
-
- Forum Audi A6 / A7
elektrozawór ogrzewania
witam panowie mam spory problem w moim audi co prawda nie jest to A6 tylko Q7 3.0 TDI z 2006r pisze tutaj bo nigdzie nie moge znaleśc pomocy. mianowicie nie moge zlokalizować elektrozaworu od ogrzewania wygląda on inaczej jak w A6 i nie jest on zlokalizowany jak w A6 przy grodzi silnika. nawet patrząc na schemat układu ogrzewania niemoge go odszukać....
w załączniku przedstawiam jego zdjęcie oraz schemat (częśc nr 6 to on) może ktos z was wie coś wiecej w tym temacie gdzie on dokładnie jest przykręcony??
![Obrazek]()

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2017, 17:33 przez karol_srem, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Masz problem z grzaniem z jednej strony? Czy chodzi Ci o zawór od nagrzewnicy?
[ Dodano: 2017-08-20, 12:47 ]
Podeślij mi swoją wlepkę z VINem i kodami wyposażenia, ponieważ muszę poszukać informacji w ELSIE i potrzebuje kilka dodatkowych danych, których nie masz w opisie. Możesz podesłać mi ją na PW.
[ Dodano: 2017-08-20, 12:47 ]
Podeślij mi swoją wlepkę z VINem i kodami wyposażenia, ponieważ muszę poszukać informacji w ELSIE i potrzebuje kilka dodatkowych danych, których nie masz w opisie. Możesz podesłać mi ją na PW.
-
- Forum Audi A6 / A7
mam problem tak jakby z grzaniem i na odwrót bo kiedy mam np ustawione na 18st (leci wtedy chłodne powietrze) i robie potem np na 25st żeby leciało ciepłe to nadal leci chłodne dopiero po jakimś czasie zaczyna lecieć ciepłe ale to naprawde po długim czasie a przecież to powinno działąć płynnie..... i na odwrót jest tak samo że ekiedy mam 26st i leci ciepłe a zrobie na 18st to też dopiero po długim czasie zaczyna lecieć chłodne,,,,, jestem pewny ze przycina sie ten elektrozawór. miałem tak w A6 C6 i wyczyszczenie go bardzo pomogło... tutaj natomiast niemoge go zlokalizować 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Podeślij mi wlepkę, ponieważ bez niej trudno mi szukać w ELSIE.
[ Dodano: 2017-08-20, 14:12 ]
Według ELSY zawór N279 znajduje się pod lewym nadkolem przy samym piecu od webasta. Wydaje mi się, że informacje w tym linku Ci pomogą << link >>
.
[ Dodano: 2017-08-20, 14:12 ]
Według ELSY zawór N279 znajduje się pod lewym nadkolem przy samym piecu od webasta. Wydaje mi się, że informacje w tym linku Ci pomogą << link >>

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
W razie czego nowy ma numer 1T0 820 036 C lub z końcówką D i w ASO kosztuje ok. 500 zł. Jeśli chodzi o zamiennik, to godny uwagi jest np. PIERBURG 7.02256.41.0
.
Podrzucam również trochę materiałów do poczytania << link >>. Według instrukcji należy wymontować całe webasto, ale wydaje mi się, że obejdzie się bez tego
.

Podrzucam również trochę materiałów do poczytania << link >>. Według instrukcji należy wymontować całe webasto, ale wydaje mi się, że obejdzie się bez tego

-
- Forum Audi A6 / A7
a więc tak.... dziś podszedłem do tematu zdjąłem koło i nadkole od strony kierowcy ujrzalem piec od WEBASTO i po długich męczarniach demontażu jego okazało sie że niema tam tego elektrozaworu..... ręce mi opadły poprostu.... przejrzalem całą indtalacje rurek i węży wokół niego i niema.......
jakieś sugestie
??
bo już niewiem gdzie zanim patrzeć myśle że znjaduje sie on w innym miejscu patrząc na schemat który wrzuciłem w pierszym poscie.... mam tu jeszcze link do strony http://pl.realoem.me/Audi/RDW/AQ7/2007/ ... 819/819036

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
wczoraj podłączałem ale niechce sie połączyć ze sterownikiem od webasta. BŁĄD KOMUNIKACJI wiec nie jestem w stanie sprawdzić tego zaworu
[ Dodano: 2017-09-03, 10:36 ]
![Obrazek]()
[ Dodano: 2017-09-03, 10:36 ]
znalazłem też schemat webasta gdzie niema tego elektrozaworu wiec może tak jest właśnie też umnie????karol_srem pisze:wczoraj podłączałem ale niechce sie połączyć ze sterownikiem od webasta. BŁĄD KOMUNIKACJI wiec nie jestem w stanie sprawdzić tego zaworu
-
- Forum Audi A6 / A7
ehhh zostawie to w spokoju poprostu na jakiś czas..... teraz mnie intryguje dlaczego VCDS niemoże sie połączyć ze sterownikiem webasta..... z wszystkimi innymi się łączy a z nim nie. ogólnie jest tak że wentylatorek w tym webasto chodzi non stop bez względu na temperature itp ale nie słychać palnika np. jakiś czas temu wyjąłem bezpiecznik z skrzynki po lewej stronie przy kierowcy bo denerwowało mnie to że ten wentylatorek ciągle chodzi. niedługo idą chłodne dni wiec ten problem chciałbym akurat teraz rozwiązać